Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a majorat ajutorul anual pentru veteranii de război

ro

22 Dec, 2011 22:34 621 Marime text

Ajutorul anual pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat a fost majorat de la 150 de lei la 200 de lei, a decis Guvernul, în şedinţa de astăzi.

Ajutorul anual are drept scop susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

De ajutorul anual va beneficia un număr de 46.365 persoane, iar impactul bugetar va fi de 9,2 milioane de lei. Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale se efectuează de către casele de pensii.

Informaţii de background:

Temeiul legal în baza căruia se acordă acest ajutor îl constituie prevederile art.16 lit.g) şi ale art.18 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Legea prevede ca stabilirea cuantumului acestui ajutor să se realizeze anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi posibilităţile de susţinere din bugetul de stat. Plata acestui ajutor se asigură de la bugetul de stat prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectuează plata indemnizaţiilor de veteran de război.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii