Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul va sprijini investiţia Bosch de la Cluj, în valoare aproximativă de 77 milioane de euro, prin acordarea de ajutor de stat

ro

02 Feb, 2012 20:39 659 Marime text

Primul-ministru Emil Boc a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Grupului german Bosch, condusă de Guenther Gauß, vicepreşedinte executiv al diviziei Automotive Electronics.

Reprezentanţii companiei i-au prezentat premierului Emil Boc planurile de extindere a companiei în zona Cluj - unde va fi concesionat un spaţiu de 215.000 metri pătraţi - precum şi planurile pentru pregătirea noii investiţii, în valoare de aproximativ 77 milioane de euro. Compania estimează că vor fi create, într-o primă fază, peste 300 de noi locuri de muncă.

Premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentanţii Grupului german Bosch de toată colaborarea Executivului: "Guvernul are toată deschiderea pentru a sprijini investiţiile care generează locuri de muncă, inclusiv prin acordarea de ajutor de stat în cazul Grupului Bosch. Mă bucur că Bosch îşi va extinde investiţiile din România la Cluj, mai ales în contextul încetării activităţii companiei Nokia. Clujul este o zonă cu forţă de muncă bine calificată, cu o infrastructură dezvoltată".

Din partea României, la întâlnire au participat Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului-ministru, Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii