Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încrederea în Guvern pe ultimul loc, încrederea românilor în verzi pe primele locuri!

ro

06 May, 2011 19:22 761 Marime text

Partidul Verde, singurul partid ecologist din România afiliat la Verzii Europeni (European Greens), mulţumeşte românilor pentru capitalul uriaş de încredere pe care îl acordă organizaţiilor ecologiste (65%), de peste 10 ori mai mare decât procentul de încredere în Guvern (6%), potrivit unui sondaj recent.

Românii au încredere în organizaţiile ecologiste. Cetăţenii români acordă un capital de încredere cu 10% mai mare organizaţiilor ecologiste decât Guvernului României. Românii au mult mai multă încredere în noi verzii, în organizaţiile care luptă pentru mediu. Partidul Verde, ca principal apărător al ecologiei în România, le mulţumeşte românilor!

Partidul Verde mulţumeşte românilor pentru încrederea care ne este demonstrată prin numărul din ce în ce mai mare de oameni care intră în PV, al celor care doresc să devină membri ai singurului partid ecologist din România! Încrederea românilor în unica formaţiune politică ecologistă din România recunocută de Verzii Europeni, Partidul Verde, este demonstrată şi prin ascensiunea Partidului Verde în sondaje şi în popularitate în cadrul social-media, ale reţelor sociale.

Preşedintele executiv, Mugur Mihăescu, apreciază că doar prin această directă implicare a românilor viaţa oamenilor obişnuiţi şi faţa politicii din România se vor schimba: „Acest sondaj este un semnal că românii cer o schimbare în atitudinea autorităţilor faţă de mediu. Acest sondaj, încrederea în verzi, arată că românii cer o curăţenie morală, socială şi politică. Mai arată că românii cer o altfel de economie bazată pe tehnologii verzi! Simpatia cu care sunt primit în judeţele pe care le vizitez în deplasările din ţară ne dau încredere că ne apropiem de pragul electoral!"

Back-ground:

Conform rezultatelor studiului Trusted Brands 2011, realizat de către revista Reader's Digest, organizaţiile ecologiste sunt alături de căsnicie şi biserică, primele instituţii în care românii a încredere. În cadrul acestei ierarhii, gradul de încredere al românilor în verzi este de 10 ori mai mare decât cel al încrederii românilor în Guvern! (65% dintre românii chestionaţi au încredere în organizaţiile ecologiste şi numai 6% au încredere în Guvern).

Concluzia este evidentă: organizaţiile „verzi" sunt în topul încrederii românilor, iar Guvernul ocupă ultimul loc al speranţelor de schimbare! Guvernul ar trebui să fie instituţia în care oamenii să investească încrederea lor, dar lipsa de soluţii economice şi falimentul ţării au condus la scăderea încrederii în această instituţie controlată de la Cotroceni.

Politicienii se află pe ultimul loc în ierarhia încrederii românilor! Doar 2% dintre românii mai au încredere în politicieni! Oamenii nu au încredere în cei care îi conduc astăzi, nu au încredere în cei care ar trebui să acţioneze ca reprezentanţii lor la guvernarea statului. Parlamentarii au demonstrat în ultimii 20 de ani incapacitatea de a găsi soluţii prin intermediul iniţiativelor lor legislative care au afectat viaţa românilor, au redus veniturile pensionarilor, studenţilor, mamelor, salariaţilor şi au determinat plecarea tinerilor şi a specialiştilor români în străinătate.

Românii sunt din ce în ce mai afectaţi deciziile incorecte ale Guvernului, de măsurile aberante legislative care le-au afectat viaţa timp de peste 20 de ani! În acelaşi timp, românii acordă încredere organizaţiilor care arpăr mediul, alternativei verzi.

Mesajul românilor este mesajul Partidului Verde: „Se poate altfel!"

06.05.2011, Biroul de presă al Partidului Verde

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii