Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kelemen Hunor a dat bir cu fugitii

ro

22 Feb, 2011 16:37 948 Marime text

Kelemen Hunor ori nu are nimic de spus, ori are ceva de ascuns. Nu exista alta explicatie pentru care acesta sa nu fi onorat invitatia lansata inca de acum trei saptamani de Duna TV de a participa la dezbaterea care trebuia sa ii aduca in platou pe cei trei candidati aflati in cursa pentru presedintia UDMR.

De doua decenii, maghiarii din Romania sunt marginalizati in permanenta cand vine vorba de deciziile care vizeaza propriul lor destin.

Liderii politici ai UDMR s-au invatat sa discute peste capul oamenilor pe care ar trebui sa ii reprezinte si s-a intamplat de prea multe ori ca cei care au avut curajul de a vorbi despre nevoia de schimbare sa fie marginalizati sau chiar exclusi din Uniune. De aceea este riscant astazi sa ai o opinie, chiar daca aceasta este argumentata si de bun simt, atat timp cat aceasta nu corespunde celei lansate de la varful partidului.

Kelemen Hunor este un promotor activ al acestei politici de marginalizare si de izolare a maghiarilor care au o opinie diferita de liderii UDMR. In numeroase ocazii s-a dovedit insa a fi doar un executant al deciziilor de excludere luate de altii.

Presedintele executiv al UDMR de astazi, angajat in cursa pentru presedintia Uniunii, nu are dreptul sa refuze sa raspunda la intrebarile puse de maghiarime. Maghiarii din Romania au dreptul sa intrebe, sa primesca raspunsuri, sa aiba un cuvint de spus in ceea ce priveste destinul propriu, dar si sa vorbeasca despre greselile conducatorilor Uniunii.

Kelemen Hunor trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari:

Liderii UDMR nu au reusit sa ii tina pe maghiari impreuna, ba chiar i-au exclus pe aceeia care au exprimat opinii diferite de ale lor. Este oare aceasta politica in avantajul maghiarilor din Romania?

Liderii UDMR s-au gandit mai mult la propriile lor pozitii, la functiile lor si la avantajele care deriva din acestea, in timp ce votantii Uniunii, oameni de rand, au devenit din ce in ce mai saraci. Este oare aceasta politica in avantajul maghiarilor din Romania?

Liderii UDMR, constienti de diminuarea reprezentativitatii Uniunii, vorbesc despre praguri electorale de 3%. Este oare aceasta politica in avantajul maghiarilor din Romania?

Liderii UDMR i-au abandonat pe maghiarii din afara zonelor in care suntem majoritari si au reusit sa ii divizeze pe maghiarii din Secuime. Este oare aceasta politica in avantajul maghiarilor din Romania?

Si nu in ultimul rand, Kelemen Hunor trebuie sa raspunda la intrebarea:

Daca el va fi ales presedinte, cine va conduce de fapt UDMR? Este o intrebare legitima deoarece toate informatiile si semnalele transmise pana in acest moment indica faptul ca el va fi o simpla marioneta, motiv pentru care ma intreb retoric: cine va fi papusarul lui Kelemen Hunor?

Kelemen Hunor nu are voie sa se ascunda nici de alesii pentru congres, si nici de maghiarii pe care ar fi normal sa ii reprezinte. Deoarece nu soarta conducerii UDMR este in discutie, ci soarta intregii maghiarimi, iar viitorul maghiarilor este mai important decat persoana care va ocupa fotoliul de presedinte al UDMR.

Trebuie sa intelegem ca o era se incheie. Nu se poate ca numai cativa oameni sa conduca si pe mai departe UDMR. In viitorul pe care mi-l doresc eu, maghiarii din Romania trebuie sa conduca UDMR pentru ca noi, toti maghiarii din Romania, sa castigam.

Deputat Olosz Gergely

Candidat la Presedintia UDMR

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii