Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:45 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Gabriel Sandu va avea o intalnire bilaterala cu doamna Neelie Kroes

ro

27 Mar, 2010 01:12 1378 Marime text
Vineri, 26 martie, 2010, delegaţia Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în frunte cu domnul ministru Gabriel Sandu, va avea în Bruxelles o întâlnire bilaterală cu doamna Neelie Kroes, Comisar European pentru Agenda Digitală şi Vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Pe agenda reuniunii vor figura următoarele teme majore de discuţii:

- Dezvoltarea reţelelor de broadband, cu precădere în mediul rural şi în zonele defavorizate. MCSI a deblocat 84 de milioane de euro din fondurile europene, bani care for fi direcţionaţi către dezvoltarea infrastructurii broadband. Ministrul Gabriel Sandu va discuta cu doamna Neelie Kroes pe marginea modelului de implementare a acestei sume. Totodată, domnul ministru va prezenta proiectele care vor genera dezvoltarea accelerată a serviciilor de comunicaţii în bandă largă. Unul dintre aceste proiecte este realizarea în 2010 a 300 de hotspoturi în toate judeţele ţării, anul trecut fiind instalate în România 211 astfel de puncte.

- Prezentarea cazului de infringement pe subiectul independenţei Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă nr. 22/2009 privind înfiinţarea ANCOM se află la Senat, iar MCSI este încrezător că aceasta va fi adoptată în curând. Adoptarea legii respective va permite închiderea cazului de infringement.

- Soluţionarea cazului de infringement privind separarea funcţiei de reglementare a MCSI de cea de proprietate şi control asupra operatorilor care furnizează reţele si/sau servicii de comunicaţii electronice. Până la data de 1 mai 2010, vor fi modificate mai multe acte legislative pentru a soluţiona problema de mai sus.

De asemenea, în cadrul acestei întâlniri, Ministrul Gabriel Sandu va avea în vedere strategia e-România, Centrul de Supercomputing, dezvoltarea SEAP şi SEN, proiecte ce se înscriu în sfera de obiective ale strategiei europene UE 2020, respectiv ale Strategiei Agenda Digitală (2010-2015).

Biroul de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii