Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:54 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nationalistii britanici au incercat blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Acordul UE-China

ro

17 Sep, 2009 21:05 1058 Marime text

Bucuresti, 17 septembrie. Institutul European pentru Democratie Participativa - Qvorum monitorizeaza activitatile din sesiunea plenara in desfasurare a Parlamentului European, prelucrand informatiile disponibile pe portalul VoteWatch.eu.

Cea mai importanta constatare din aceasta sesiune in ce priveste Romania o reprezinta votul negativ dat de o parte dintre membrii Parlamentului European, in frunte cu nationalistii britanici, asupra protocolului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Acordul Comunitatii Europene cu China in domeniul operatiunilor de transport maritim. In acest fel, cel mai mic grup din legislativul European si-a manifestat dezacordul fata de continuarea procesului de integrare europeana a celor doua noi state membre.

In favoarea rezolutiei Parlamentului European din data de 15 septembrie s-au pronuntat 588 de europarlamentari (94.90%), au votat impotriva 19 (3.23%) si au existat 11 abtineri (1.87%). Majoritatea voturilor negative s-a inregistrat din partea nou formatului grup politic, Europa Libertatii si Democratiei (ELD), ai carui membri provin preponderent din Marea Britanie, mai precis din Partidul pentru Independenta Regatului Unit.

Va prezentam mai jos lista eurodeputatilor care au votat impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Acordul maritim dintre UE si China:

preluare VoteWatch.eu

Link direct: http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=3&lang=en

Totodata europarlamentarii neafiliati niciunui grup politic din State Membre precum Olanda, Italia, Franta, Grecia, Austria si Ungaria au ales sa se abtina de la vot, gest ce poate fi tradus printr-o opozitie pasiva la aderarea Romaniei si Bulgariei la Acordul UE-China in domeniul maritim. Printre europarlamentarii care s-au abţinut de la vot se numara insa si liderul nationaliștilor francezi, Jean Marie Le Pen, fostul coleg de grup al PRM in mandatul trecut al PE.

Va prezentam in continuare lista europarlamentarilor care s-au abtinut de la votul cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Acordul maritim dintre UE si China:

preluare VoteWatch.eu

Link direct: http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=3&lang=en

Context: in data de 15 septembrie 2009 a fost votata rezolutia Parlamentului European pentru aderarea Romaniei si a Bulgariei la Acordul Comunitatii Europene cu China in domeniul operatiunilor de transport maritim. Acest acord a fost semnat in 2002 si a intrat in vigoare in martie 2008, fiind instituit cu scopul de a reglementa conditiile de transport maritim cargo. Principiile care au stat la baza acordului sunt libertatea serviciilor maritime si accesul neingradit si nediscriminatoriu al comertului maritim cu marfuri dintre Comunitatea Europeana si Republica Populara Chineza. Intrucat la data semnarii acestuia Romania si Bulgaria nu erau state membre ale UE, aderarea celor doua tari la Acord trebuie sa urmeze procedura legislativa a UE.

Institutul Qvorum continua sa monitorizeze activitatea europarlamentarilor si va furniza regulat informatii pe aceasta tema.

Contact: Doru Frantescu, director Institutul QVORUM,
doru@votewatch.eu,
0722 145 790.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii