Partidul Verde se pronunţă împotriva transformării Parcului Natural Bucegi în parc de distracţii și acuză pe ministrul Elena Udrea de intenții criminale împotriva mediului natural
Partidul Verde se pronunţă împotriva transformării Parcului Natural Bucegi în parc de distracţii și acuzăPartidul Verde dezaprobă intenţia ministrului Elena Udrea de a transforma Parcul Natural Bucegi într-un parc de distracţii. Liderii Verzilor sunt de părere că Rezervaţia naturală din munţii Bucegi nu trebuie tratată cu un parc oarecare din Bucureşti, unde camarila politică a PD-L are interese majore de afaceri, aşa cum a fost şi cazul Parcului Bordei când fostul primar general Adriean Videanu a trădat bucureştenii pentru a mulţumi un afacerist care cotiza la partid.
După cum a dovedit și până acum, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului prin ministrul Elena Udrea ne arată încă odată incompetență în gestionarea turismului românesc. În timp ce multe dintre stațiunile turistice se află într-o stare deplorabilă din punct de vedere al infrastructurii si facilităților, Ministerul Dezvoltării, în loc să se ocupe de redresarea lor prin alocarea fondurilor necesare, se ocupă cu dirijarea fondurilor în interesul așa-zișilor afaceriști de carton care vor vrea să pună în practică stațiunile de lux ale clientelei politice din preajma dnei ministru Udrea.
,,Este inadmisibil ca un parc protejat prin lege specială să fie tratat ca orice parc din Bucureşti de care oamenii de afaceri ai unui partid politic să îşi bată joc. Elena Udrea confundă Parcul Natural Bucegi cu alte parcuri din capitală, pe care PD-L sau alte partide aflate la cârma Bucureştiului le-a distrus, ceea a făcut ca mp de spaţiul verde pe cap de locuitor să fie în Bucureşti cel mai scăzut din Europa. Nu suntem de acord ca Parcul Natural Bucegi, un monument al naturii ţării nostre, să devină un loc poluat cu vile şi locuri de grătare. Nici la munte nu mai putem respira aer curat din cauza clientelei politice şi a ignoranţei celor care ne conduc. Mediul a devenit o monedă de schimb pe care o folosesc tot mai mult politicienii noştri, fără a se gândi la viitorul nostru şi al copiilor" a declarat Antonio Momoc, prim-vicepreşedintele Partidului Verde.
Verzii acuză că în Bucegi farmecul natural al zonei va fi distrus dacă se dă curs proiectului pe care Consiliul Judeţean din Dâmboviţa vrea să îl promoveze cu ajutorul ministrului Elena Udrea.
,,Este o inconştienţă majoră pe care cei din PD-L o manifestă pentru a-şi satisface propriile interese. Aceşti politicieni fac dintr-o Rezervaţie naturală o afacere privată, un bussines. Este incredibil, Consiliul Judeţean Dâmboviţa denumeşte "ecoturism" un proiect care presupune ridicarea de noi staţiuni, şosele asfaltate, telecabine, pârtii, bazine de înot într-o zonă montană, protejată de legislaţia europeană" acuză şi Secretarul general al PV, Silviu Dumitru.
Background
Peste 5.000 de locuri de cazare în hoteluri, vile şi pensiuni, mai multe pârtii de schi, piscine, ştranduri, capacităţi de trasport pe cablu, un helioport, o sală de sport cu 200 de locuri, un Centru Naţional de pregătire olimpică vor fi investiţiile pe care au de gând să le facă pdl-iştii dâmboviţeni în zona Peştera - Padina din inima Parcului Natural Bucegi. Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa condus de Florin Popescu, preşedintele PD-L Dâmboviţa, şi va prinde viaţă cu bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea.
Agenţia Regională
pentru Protecţia Mediului Piteşti a emis Avizul de Mediu cu nr. 6 încă din data
de 6 aprilie 2007 pentru "Plan Urbanistic Zonal - Staţiunea turistică montană
Peştera - Padina".
"Viitoarea staţiune turistică va fi situată pe Drumul
Judeţean DJ 714, în partea superioară a Văii Ialomiţei, limita sudică a acesteia
fiind conform Planului de ansamblu avizat de Administraţia Parcului Natural
Bucegi şi de Consiliul Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi. Suprafaţa totală
a zonei propuse pentru introducere în intravilan în Staţiunea Peştera va fi de
24,80 ha. Suprafaţa de teren propusă pentru ocuparea în exteriorul Staţiunii
Peştera pentru dezvoltarea domeniului schiabil va fi de 115,10 ha. Suprafaţa
totală a zonei propuse pentru introducere în intravilan în Staţiunea Padina va
fi de 135,50 ha. Suprafaţa de teren propusă pentru ocuparea în exteriorul
Staţiunii Padina pentru dezvoltarea domeniului schiabil va fi de 165,90 ha",
potrivit ARPM Piteşti. Conform prevederilor avizului de mediu "se va solicita
Acord de Mediu la autoritatea competentă pentru protecţia mediului pentru
implementarea fiecărui proiect ce se va realiza în cadrul acestui PUZ".
14.04.2011, Biroul de presă al Partidului Verde
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp