Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 proiect de hotărâre - admise în şedinţa ordinară a lunii septembrie

ro

30 Sep, 2010 17:42 984 Marime text
Miercuri seara, consilierii locali din Medgidia s-au întrunit în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia pentru a dezbate cele 11 proiecte de hotărâre propuse spre aprobare de domnul primar Marian Iordache, pentru sedinţa ordinară de consiliu a lunii septembrie. Pentru dezbaterea şi supunerea la vot a proiectelor de hotărâre consilierii locali au avut nevoie de nu mai puţin de trei ore, iar şedinţa s-a declarat închisă la ora 21.30. Deşi proiectele au fost controversate şi atacate de consilierii opoziţiei, în special de grupul PD-L, doar un singur punct nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis. Este vorba de proiectul de la numărul 8 - ,,Aprobarea concesionării prin licitaţie publică a imobilului teren în suprafaţă de 19,8805 ha situat în Medgidia, str. George Călinescu, nr. 2A ce aparţine domeniului public al municipiului Medgidia, în vederea relizării investiţiei ,,Bază piscicolă pentru pescuit sportiv".

În sală au fost prezenţi, în prima oră a şedinţei, şi beneficiarii celor 80 de loturi repartizate în luna iulie, proiect care a fost respins în cadrul şedinţei de luna trecută, şi propus pe ordinea de zi de aseară. După mai bine de jumătate de oră de discuţii aprinse, a fost admis proiectul ,,Aprobarea dezmembrării imobilului identificat sub numărul cadastral 12192, CF 16393, proprietate privată a municipiului Medgidia, str. Progresului FN, într-un număr de 87 loturi, precum şi inventarierea celor 80 loturi în vederea atribuirii acestora în folosinţă gratuită către tinerii sub 35 ani pentru construirea de locuinţe proprietate personală, în condiţiile Legii nr. 15/2003". Consilieri ai PD-L şi ai PSD au contestat verbal legalitatea repartizării loturilor, invocând motive politice, deşi în sală se aflau tineri, membri PDL, care au recunoscut că au primit loturi, în ciuda afirmaţiilor domnului consilier Dumitru Moinescu, referitor la repartizarea pe criterii politice a loturilor. Ca răspuns la afirmaţia privind clasificarea nelegală a dosarelor, domnul primar a explicat că repartiţia s-a făcut în funcţie de posibilitatea financiară de a construi casa, acestea nefiind locuinţe sociale, vârstă, situaţiă familială - cei căsătoriţi şi cu copii având prioritate.

Două puncte de pe ordinea de zi care au stârnit numeroase discuţii au fost ,,Aprobarea dezmembrării imobilului teren în suprafată de 71,1 ha ce face parte din domeniul privat al municipiului Medgidia, în două loturi (Lot 1-18,86ha şi Lot 2-52,24ha) şi încheierea unui act adiţional pentru modificarea contractului de concesiune nr.310/2008 încheiat cu SC LAFARGE CIMENT (ROMÂNIA) SA.", şi ,,Aprobarea concesionarii imobilului teren în suprafaţă de 18,86 ha către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia, în vederea realizării unui depozit ecologic de deşeuri Medgidia". Cel din urmă proiect are la bază prevederile art. 35 din OUG nr.78/2000 privind regimul deşeurilor, cu modificările ulterioare, conform cărora ,,Consiliile locale hotărăsc, în condiţiile legii, asigurarea cu prioritate a unor terenuri, în vederea realizării depozitelor şi instalaţiilor de valorificare şi eliminare a deşeurilor pentru localităţi, ce constituie cauză de utilitate publică", precum şi necesitatea asigurării continuităţii serviciului public de salubrizare, a demarării tuturor demersurilor legale în vederea realizării şi exploatării acestui obiectiv de interes public, precum şi valorificarea superioară a potenţialului terenului în suprafaţă de 18, 86 ha teren prin asigurarea unei exploatări eficiente a acestuia.

În şedinţa de miercuri seară, consilierii au votat şi un proiect educaţional, şi anume ,,Acordul Consiliului Local Medgidia privind susţinerea financiară a cererii de finanţare depusă de G.S.I. Dragomir Hurmuzescu la Medgidia la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru proiectul ,,Mai mult verde între mare şi munte". Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni prin demararea activităţii de ecologizare a pădurii limitrofe municipiului Medgidia şi prelevarea de probe din canalul Dunăre-Marea Neagră prin implicarea a 40 de elevi ai GSIDH. Proiectul prevede şi editarea de broşuri, campania ,,Caravana verde" - constând în organizarea unor seminarii.

Alte puncte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii septembrie au fost: ,,Aprobarea completării listei de investiţii pentru anul 2010 a DGDPP Medgidia", ,,Aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Medgidia a imobilului teren situat în Medgidia, str.Silozului, fn", ,,Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Biroului Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Medgidia".

30 septembrie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii