Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 proiecte de hotarare, admise de consilierii locali

ro

30 Mar, 2010 15:16 1128 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

 Nr.6927/30.03.2010

        10 proiecte de hotărâre, admise de consilierii locali

   Consilierii locali din Medgidia s-au întrunit luni, 29 martie a.c. în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal. Iniţiatorul celor 15 proiecte de hotărâri supuse spre aprobare a fost domnul primar Marian Iordache. Din totalul punctelor de pe ordinea de zi a şedinţei două au fost retrase, iar trei nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise. Nu au trecut de forumul consilierilor primele două puncte- ,,Aprobarea unui act adiţional la protocolul de colaborare încheiat între CLM şi Fundaţia Star Hope”, respectiv ,,Aprobarea delegării gestiunii, prin licitaţie publică, a activităţii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe raza municipiului Medgidia”, precum şi punctul 11 - ,,Aprobarea dezmembrării în două loturi a imobilului teren cu număr cadastral 11524, în suprafaţă de 61,10 ha”.
 Primul proiect admis a fost cel cu numărul 2 pe ordinea de zi -,,aprobarea înfiinţării Serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân în municipiul Medgidia”, serviciu care reprezintă o necesitate dat fiind numărul mare de animale fără stăpân din oraş. Acest serviciu va intra în administrarea D.G.D.P.P., care îşi va extinde astfel activitatea. Consilierii locali au aprobat la punctul următor - ,,Programul de ocupare temporară a forţei de muncă din rândul şomerilor”, pentru anul 2010, al Direcţiei de Servicii Publice Medgidia, prin intermediul căruia se vor asigura 50 de locuri de muncă. Un alt proiect admis a fost ,,aprobarea unui număr de 175 posturi de asistenţi personali pentru persoanele cu handicap grav, pe anul 2010, conform Legii 448/2006”, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Proiectul a avut la bază H.G. nr. 427/2001 care precizează că ,,anual, la propunerea primarului, consiliul local va aproba numărul asistenţilor personali”, care în prezent este de 171.
 Pentru a veni în sprijinul copiilor cu handicap, după ce a fost inaugurat în luna martie Centrul de recuperare din incinta Spitalului municipal, primarul Marian Iordache a înaintat spre aprobare proiectul constând în ,,modificarea organigramei şi statului de funcţii ale aparatului de specialitate”, prin înfiinţarea unui compartiment de servicii socio-medicale ce va cuprinde două posturi de psihopedagog şi două posturi de pedagog recuperare.
În vederea sprijinirii tinerilor care vor să îşi construiască o locuinţă, a fost propus de primar şi votat de Consiliul Local proiectul privind aprobare PUZ ,,Lotizare teren (lot2) cu acces din str. Poporului în vederea construirii de locuinţe destinate tinerilor, conform Legii nr.15/2003”. Terenul în suprafaţă de 33726 mp face parte din domeniul privat al municipiului Medgidia, şi va fi valorificat prin realizarea a 80 de loturi ce vor fi repartizate tinerilor cu vârstă de până la 35 de ani.
Ultimul proiect de hotărâre admis a fost cel referitor la ,,aprobarea repartizării unor unităţi locative din municipiul Medgidia aflate în administrarea D.G.D.P.P”. Au fost repartizate patru unităţi locative unor familii care locuiesc fără forme legale şi constituie cazuri sociale, precum şi o garsonieră disponibilă.

30 martie 2010
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii