Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură

ro

19 Aug, 2011 17:47 1320 Marime text
p8194782_resize.jpgAstăzi, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia a avut loc deschiderea celei de-a VIII-a ediţii a Taberei Internaţionale de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.  Ediţia din acest an reuneşte 14 pictori din Bulgaria, Macedonia,  România, Serbia, Turcia. Timp de zece zile, vor picta la Medgidia următorii artişti plastici: Mufit Isler şi Rusen Esref Yilmaz din Turcia, Miroslav Iovanovich – Serbia, Simonida Filipova Kitanovska şi Sonja Dimovska din Macedonia, Gergana Rahneva şi Rumen Racicov din Bulgaria, Cornelia Gherlan, Oana Sfetcu, Mariana Samoilă, Octavia Stratulat, Ioana Streinu, Constantin Papadopol şi Mircea Costea din România. Ca şi la ultimele două ediţii, în baza proiectului iniţiat de către organizatori, acela de terapie prin artă, lucrările realizate de către artiştii participanţi vor fi donate şi anul acesta Spitalului Municipal Medgidia, continuându-se astfel programul de agrementare plastică a spaţiilor publice din cadrul instituţiei medicale.

 Artiştii plastici au fost întâmpinaţi în sala de şedinţe de către domnul primar Marian Iordache, care le-a urat bun venit, felicitându-i pe aceştia pentru talentul lor. ,,Mă bucur că ne faceţi onoarea să fiţi în oraşul nostru, şi sper ca la sfârşitul acestei tabere să ne bucurăm împreună de rezulatele muncii şi creaţiei voastre. De asemenea, graţie proiectului de promovare a terapiei prin artă, operele dumneavoastră vor fi expuse pe holurile şi în saloanele Spitalului Municipal, pentru a beneficia de ele persoanele spitalizate, dar şi cadrele medicale şi vizitatorii” a spus domnul primar Marian Iordache.  
La deschiderea oficială a Taberei de Pictură au fost prezente doamnele Alice Dinculescu şi Florica Cruceru, binecunoscuţi critici de artă, care şi-au manifestat bucuria de a se afla în mijlocul pictorilor de la Medgidia. ,,Timpul acestei tabere este mult şi puţin. Dobrogea este un spaţiu frumos, cunoscut ca tărâm de început al creştinătăţii, şi vă va trezi curiozitatea să aflaţi mai multe. Trebuie să consemnăm cu interes ce anume vă va suscita, aşadar aşteptăm rezultatele, pe care le vom studia cu atenţie în cadrul vernisajului”, a spus doamna Alice Dinculescu. 
Pe parcursul celor zece zile, artiştii plastici invitaţi vor avea ocazia să viziteze obiective turistice din Medgidia dar şi din judeţ, vor lua parte la spectacole tradiţionale şi vor creea, conform regulamentului câte trei tablouri, ce vor rămâne în patrimoniul municipiului.

19 august 2011
Comp. Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii