Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acordul de cooperare între Medgidia şi Silistra, aprobat în şedinţa ordinară

ro

01 Jul, 2011 17:45 716 Marime text

Nr.13983/01.07.2011

Acordul de cooperare între Medgidia şi Silistra, aprobat în şedinţa ordinară

Joi seara, la Primăria Medgidia s-a desfăşurat şedinţa ordinară a consiliului local municipal pe luna iunie. Deşi pe ordinea de zi au fost înscrise 14 proiecte de hotărâre, şedinţa nu a durat mai mult de 90 de minute, toate punctele întrunind numărul necesar de voturi pentru a fi admise.
La primul punct, consilierii locali au votat aprobarea Acordului de participare a municipiului Medgidia în Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială cu Răspundere Limitată Medgidia-Silistra. Prin acest acord, părţile (Medgidia şi Silistra) se angajează să continue, să dezvolte şi să promoveze cooperarea lor teritorială, în scopul de a planifica, coordona, dezvolta, promova şi organiza activităţile lor, în special cu privire la accesarea proiectelor finanţate prin programe de cooperare teritorială europeană şi în vederea consolidării coeziunii economice, sociale şi teritoriale aflate sub titlul XVII din Tratatul de Insituire a Comunităţii Europene. GECT cu Răspundere Limitată Medgidia-Silistra va fi o structură cu personalitate juridică având ca membrii fondatori cele două municipii prin primarii lor, care vor putea acţiona în numele acestora iar aria teritorială pe care Gruparea îşi va putea desfăşura misiunea va fi teritoriul municipiilor ce fac parte din aceasta.
 La cel de-al doilea punct, s-a admis Aprobarea delegării gestiunii serviciului de administrare a domeniului public şi privat pentru activităţile de amenajare şi întreţinere spaţii verzi, precum şi reabilitare, întreţinere şi reparaţii căi transport (drumuri, alei, trotuare) din municipiul Medgidia, către S.C. APOLLO ECOTERM SRL Medgidia. Delegarea în mod direct a gestiunii serviciului de administrare a domeniului public şi privat, asigură desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor edilitar-gospodăreşti în municipiul Medgidia, sub conducerea, coordonarea şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei locale. Un alt punct pe ordinea de zi a fost ,,Aprobarea completării HCL nr.245/18.12.2008 de aprobare a listei spaţiilor şi a terenurilor aferente din proprietatea privată a Municipiului Medgidia având destinaţia de cabinete medicale sau în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical, ce urmează a fi vândute potrivit dispoziţiilor O.U.G. nr.68/2008”. Proiectul are la bază necesitatea cuprinderii în listă a spaţiilor cu destinaţia de cabinete medicale sau în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical situate în imobilul ,,Policlinică stomatologică”, precum şi motivarea medicilor să investească în modernizarea acestor cabinete, astfel încât actul medical să se desfăşoare în spaţii corespunzătoare. Tot legat de domeniul sănătate a fost şi punctul 5 de pe ordinea de zi, referitor la Emiterea acordului Consiliului Local referitor la executarea unor construcţii adiacente Spitalului Municipal Medgidia cu destinaţia de vestiare şi punct alimentar. 
 Consilierii locali au votat şi proiectele privind Acordarea unui mandat special Primarului municipiului Medgidia în vederea încheierii cu S.C. ECOVARIANT S.R.L. a unei convenţii civile de exercitare a dreptului de uz şi servitute în condiţiile legii, asupra unor bunuri imobile proprietatea muncipiului Medgidia, în vederea obţinerii autorizaţiei de execuţie pentru asigurarea funcţionării normale a capacităţilor energetice, respectiv Acordarea unui mandat special Primarului municipiului Medgidia în vederea încheierii cu S.C. SORGENIA S.R.L. a unei convenţii civile de exercitare a dreptului de uz şi servitute în condiţiile legii, asupra unor bunuri imobile proprietatea muncipiului Medgidia, în vederea obţinerii autorizaţiei de execuţie pentru asigurarea funcţionării normale a capacităţilor energetice.
 În cadrul şedinţei de joi seară s-au repartizat şi locuinţe pentru diferite categorii de persoane, astfel: un lot atribuit în condiţiile Legii 15/2003, un apartament construit din fonduri ANL, precum şi două locuinţe sociale.
 Ultimul punct de pe ordinea de zi a cuprins proiectul de hotărâre pentru aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli, pe anul 2011.

01 iulie 2011
Comp. Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii