Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratia de la Medgidia sustine instituirea Grupurilor de actiune locala

ro

04 Mar, 2010 22:15 1217 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro
Nr. 4821/04.03.2010

Administraţia de la Medgidia susţine instituirea Grupurilor de acţiune locală

În perioada 1 – 5 martie a.c., Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează la Constanţa o sesiune informativă pe tematica şi obiectivele  stabilite prin Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 (P.N.D.R.). Prin intermediul acestui program guvernamental, ministerul alocă fonduri nerambursabile fermierilor şi producătorilor agricoli, microîntreprinderilor şi IMM-urilor din sectorul agricol, pentru proiecte menite să antreneze dezvoltarea producţiei agricole în România şi creşterea competitivităţii produselor agricole şi silvice autohtone, pe piaţa internă şi externă.
Programul propune o serie de măsuri, de la consilierea şi formarea tinerilor fermieri, modernizarea exploataţiilor agricole, acordarea de sprijin tehnic şi financiar pentru crearea şi dezvoltarea microîntreprinderilor de profil, şi programe de renovare şi dezvoltare a satelor, prezervare şi valorificare a moştenirii rurale.   
Cursul organizat la Constanţa se încadrează la măsura 431 din cadrul programului guvernamental, denumită „Funcţionarea Grupurilor de Acţiune Locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului”,  sub - măsura 431.1 – Construcţie parteneriate public-private şi oferirea de sprijin tehnic pentru instituirea Grupurilor de Acţiune Locală.
Participanţii la sesiunea de la Constanţa sunt delegaţi ai regiunilor de dezvoltare N-E şi S-E, şi provind din domenii de activitate şi interes, diverse. Cei peste 60 de participanţi, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi societăţii civile, agenţi economici, producător,  mici întreprinzători şi administratori ai companiilor de turism s-au informat pe parcursul perioadei de training cu privire la condiţiile legale şi metodologia instituirii grupurilor de acţiune locală (G.A.L.). La întrunirile de lucru au fost luate în discuţie oportunităţile pentru asigurarea resurselor umane, a bugetului şi resurselor financiare necesare şi a criteriilor tehnice de considerat, pentru organizarea grupurilor locale.
Şi în cadrul întrunirii de la Medgidia, din data de 4 martie a.c., reprezentanţii celor două regiuni de dezvoltare au convenit asupra importanţei instituirii unor grupuri de acţiune locală viabile care să poată implementa la nivel local şi regional strategii integrate de dezvoltare economică şi atragere a investiţiilor.
Întâlnirea de la Medgidia a reprezentat un schimb de bune practici şi experienţe binevenit şi un exerciţiu reuşit de comunicare interregională. “Încurajez astfel de acţiuni şi întrerprinderi participative reunind domeniile public-privat, deoarece cred cu convingere în acţiunea locală, în forţa şi competenţele comunităţilor locale şi ale reprezentanţilor acestora. Consider că la Medgidia, colaborarea la nivel public-parivat este pozitivă şi constructivă, şi că perpetuarea aceteia şi extinderea la nivel regional este de bun augur” a declarat Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia.          


4 martie 2010
Compartimentul Relaţii Publlice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia       

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii