Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratia locala, in atentia elevilor de la Scoala de vara organizata de Fundatia Tuna

ro

25 Jun, 2009 15:25 1039 Marime text

     PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
     905600,  Str .Decebal, nr.35,   
     tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
     e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro
Nr. 13594/25.06.2009


       Administraţia locală, în atenţia elevilor de la Şcoala de vară organizată de Fundaţia Tuna

      În fiecare an, Fundaţia Tuna din Medgidia organizează şcoala de vară în cadrul căreia se desfăşoară mai multe evenimente educativ-culturale şi sportive la care participă elevi care provin din familii defavorizate din mai multe localităţi constănţene. În acest an, şcoala de vară organizată şi-a deschis porţile luni, 22 iunie 2009, pentru 35 de copii care provin din mai multe localităţi dintre care enumerăm Murfatlar, Cernavodă, Cobadin, Băneasa, Cuza Vodă, şi Medgidia.
      În cadrul activităţilor prevăzute a se desfăşura pe parcursul unei săptămâni, a fost stabilită şi o întâlnire cu domnul Marian Iordache – Primarul Municipiului Medgidia, eveniment care a avut loc miercuri, 24 iunie 2009, în Sala de Şedinţe a Primăriei.
      Domnul primar Marian Iordache le-a urat bun-venit în Medgidia elevilor participanţi la şcoala de vară şi le-a prezentat pe scurt principalele caracteristici ale oraşului, modul de organizare al administraţiei publice locale şi activităţile desfăşurate de primar, viceprimar, consilierii locali şi de funcţionarii publici.
      „Cred că fiecare dintre voi a auzit că oraşul sau comuna în care trăieşte are în frunte un primar. De aceea, consider că ar trebui să ştiţi care sunt atribuţiile primarului, pentru că am constatat că majoritatea populaţiei se aşteaptă ca edilul urbei să rezolve toate problemele, chiar dacă o parte dintre acestea nu intră în competenţele lui. Sper că informaţiile pe care vi le ofer să vă ajute în viitor, pentru că noi nu suntem veşnici, iar voi sunteţi cei care într-o bună zi ne veţi lua locul şi veţi gestiona destinul comunităţii locale în care vă desfăşuraţi activitatea”, le-a spus domnul primar Marian Iordache, elevilor prezenţi la şcoala de vară organizată de Fundaţia Tuna.
      Copiii s-au arătat interesaţi de activitatea primarului şi în special de modul în care administraţia publică locală se implică în susţinerea unităţilor de învăţământ, în sprijinirea activităţilor cultural-educative şi sportive dedicate elevilor şi tinerilor.
      „Administraţia locală susţine orice iniţiativă bună venită din mediul educaţional-şcolar. Avem relaţii de parteneriat cu toate unităţile de învăţământ din Medgidia şi, pe baza acestora, în oraş s-au derulat mai multe evenimente dedicate copiilor, un exemplu recent în acest sens fiind organizarea Zilei Internaţionale a Copiilor – 1 iunie. La 1 iunie, Primăria a organizat mai multe evenimente dintre care amintesc concursul de desene pe asfalt şi concursul de biciclete, unde fiecare copil participant a primit un premiu.
      În afara organizării de evenimente, sprijinim, atât cât ne permite bugetul local, dotarea unităţilor de învăţământ cu materiale şi echipamente specifice, precum şi renovarea sau modernizarea imobilelor în care se desfăşoară activitatea şcolară.
      Nu în ultimul rând, ţin să remarc sprijinul constant pe care administraţia publică l-a acordat de-a lungul anilor, pentru parteneriatele educaţionale încheiate de unităţile de învăţământ din Medgidia cu unităţi similare din Turcia, Olanda şi Germania, precum şi faptul că Municipalitatea a recompensat material în fiecare an elevii cu rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale”, a mai spus domnul primar Marian Iordache.
      La finalul întâlnirii, domnul primar le-a urat succes în activitate atât profesorilor care au însoţit grupul de copii cât şi elevilor participanţi la şcoala de vară organizată de Fundaţia Tuna.

25 iunie 2009
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii