Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CALEA TRANSFRONTALIERA - Joi, 18 Februarie 2010

ro

18 Feb, 2010 17:12 1173 Marime text

strada_1.jpgLa sfârşitul lunii ianuarie a avut loc la Primăria Medgidia vizita de monitorizare a echipei de lucru din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră pentru graniţa România-Bulgaria, cu sediul în Calaraşi, în vederea evaluării finale a proiectului ,,Construcţie infrastructură rutieră pentru dezvoltarea afacerilor transfrontaliere Medgidia-Silistra, Calea Transfrontalieră'. În raportul de monitorizare s-au făcut menţiuni cu privire la anumite remedieri ale trotuarelor, înscrise şi în procesul verbal de recepţie a lucrărilor. Executantul are obligaţia să asigure rebilitarea celor menţionate, imediat ce vremea o va permite.

Proiectul s-a derulat prin programul Phare CBC Romania - Bulgaria 2006, iar la implementarea lui au contribit mai mulţi parteneri: Primăria municipiului Medgidia, Asociaţia pentru colaborare şi dezvoltare transfrontalieră "Dobrogea Dunăreană" din Silistra, Bulgaria (ADD) şi Asociaţia de Dezvoltare Zonală Medgidia (ADZM). Perioada de desfăşurare a proiectului a fost de 14 luni, începând cu 02 octombrie 2008.

Proiectul Calea Transfrontalieră a avut o valoare de 576.245 EURO, din care 63.160 reprezintă contribuţia Consiliului Local Medgidia, iar 513.085 EURO de la Comisia Europeana. Drumul transfrontalier s-a realizat cu un sistem rutier alcătuit din următoarele straturi: îmbrăcăminte din beton asfaltic, binder de criblură, macadam, fundaţie din piatră spartă, platforme de parcare şi trotuare din pavele autoblocante.

Strada beneficiaza de un număr considerabil de îmbunătăţiri de infrastructură, precum o reţea de rigole în paralel cu drumul, care va asigura colectarea şi deversarea apelor pluviale în canale de desecare, realizarea marcajelor rutiere în conformitate cu conexiunile apărute şi realizarea parcărilor auto.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii