Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru pentru Copii si Famillii, inaugurat la Medgidia

ro

02 Jun, 2010 17:52 1933 Marime text
p1050090.jpgLa începutul acestei săptămâni s-a inaugurat la Medgidia Centrul de Servicii şi Resurse pentru copii şi familii, situat pe strada Republicii, nr. 56. Deschiderea centrului face parte din proiectul Consolidarea familiilor din Medgidia şi din locaităţile limitrofe, dezvoltarea de abilităţi părinteşti în cadrul Centrului de Servicii pentru Copii şi Familii implementat de Fundaţia Holt în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF în România, ca urmare a unei colaborări în domeniul Educaţiei parentale. Reprezentanţei UNICEF s-au alaturat în acest demers, ca sponsori, PORSCHE Romania şi LAFARGE România.

p1050069.jpgSpaţiul destinat Centrului de Servicii şi Resurse pentru copii şi familii de la Medgidia a fost acordat în folosinţă gratuită pe o durată de cinci ani de către Consiliul Local Medgidia, un partener continuu implicat în proiectele dezvoltate de-a lungul anilor în beneficiul copiilor.

Prezenţi la inaugurare, au susţinut alocuţiuni despre acest eveniment, directorul executiv al Fundaţiei Holt Constanţa, doamna Livia Trif, doamna Margareta Marin, educator parental în cadrul fundaţiei Holt Medgidia, domnul Eugen Crai, reprezentant UNICEF în România, iar din partea Primăriei Medgidia, domnul primar Marian Iordache. La eveniment a luat parte şi doamna Viorica Safta, director Resurse Umane în cadrul Lafarge Ciment Medgidia.

După momentul oficial al tăierii panglicii, oaspeţii au fost invitaţi să viziteze noul spaţiu. Directorul Fundaţiei Holt Constanţa, doamna Livia Trif le-a mulţumit celor prezenţi pentru faptul că au venit la acest eveniment important pentru comunitate. ,,Ne bucurăm că am găsit un loc propice unde să înfiinţăm sediul de la Medgidia, pentru că până acum ne-am desfăşurat activitatea în mai multe locaţii, care nu asigurau un spaţiu adecvat atât pentru părinţi cât şi pentru copii, în sensul că nu erau suficient de încăpătoare.. La Medgidia am găsit întodeauna sprijin pentru activităţile noastre desfăşurate de-a lungul anilor şi consider că întodeauna ne-am atins scopul. De aceea doresc să mulţumesc Primăriei pentru că ne-a pus la dispoziţie această clădire şi că ne sunt parteneri în proiectele noastre", a spus doamna Livia Trif.

La rândul său, şi domnul primar Marian Iordache i-a felicitat pe reprezentanţii Holt pentru faptul că au reuşit într-un timp scurt să reabiliteze şi să amenajeze clădirea pentru a da cât mai repede startul noului proiect. ,,Vă felicit pentru tot ceea ce faceţi pentru comunitate, pentru că ajutaţi copiii şi familiile aflate în dificultate şi îi sprijiniţi şi încurajaţi prin proiectele şi activităţile pe care le desfăşuraţi. Proiectul pe care îl veţi demara este foarte bine gândit şi interesant, şi cred că îşi va arăta roadele în cel mai scurt timp. Vă doresc mult succes în continuare, putere de muncă şi vă asigur de sprijinul şi colaborarea Primăriei şi în continuare", a spus domnul primar Marian Iordache.

Proiectul promovează un tip nou de servicii comunitare de prevenire a situaţiilor de risc pentru copiii şi familiile lor. Cursurile cu părinţii, model Holt "Cum să devenim părinţi mai buni" promovează o abordare pozitivă a creşterii şi disciplinării copiilor, adresându-se în mod specific factorilor care contribuie la abuzare şi neglijare, inclusiv lipsei informaţiilor şi abilităţilor de părinte sau caracterului nepotrivit al acestora, respectului scăzut faţă de sine însuşi, sentimentulului de izolare, aşteptărilor nerealiste, şi înţelegerii greşite a dezvoltării copilului şi a rolului de părinte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii