Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Primaria Municipiului Medgidia

ro

05 Sep, 2013 13:36 1537 Marime text
În perioada 01-05 septembrie o delegaţie din localitatea Căușeni din Republica Moldova a venit la Medgidia, în vederea semnării unui acord de cooperare între cele două localităţi.

  Delegaţia a fost compusă din 5 reprezentanţi şi anume: primarul orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc, antreprenori şi consilieri locali.
  Reprezentanţii administraţiei locale au pregătit un program divers pentru cei 5 vizitatori.
  Programul oaspeţilor în prima zi a inclus deschiderea oficială a manifestărilor dedicate aniversării a 157 de ani de atestare istorică a municipiului, vizitarea Mausoleului de la Adamclisi, iar seara a debutat cu festivitatea de deschidere a Cupei României Navomodele Machete, Concursul Național de Navomodele „Toate Pânzele Sus”. În încheiere, oaspeții au participat la seminarul „Medgidienii despre Medgidia sub semnul limbii române de Ziua Medgidiei”, cu participarea specială a scriitorului Corneliu Leu și a altor invitați.

  A doua zi a fost rezervată vizitei la Palatul Parlamentului și vizitarea Geamiei „Abdul Medgid” din municipiu. În cea de-a treia zi de şedere a delegaţiei, aceştia au vizitat instituţiile de la malul mării respectiv: Instituţia Prefectului Județului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului, şi nu în ultimul rând plimbarea prin staţiunea Mamaia,
  În cea de a doua parte a zilei de 04 septembrie 2013 în cadrul ultimei zile de şedere a delegaţiei la Medgidia s-a semnat , la orele 18.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, acordul înţelegerii de cooperare între Medgidia şi Căușeni prin care cele două oraşe s-au angajat să dezvolte şi să promoveze cooperarea lor teritorială prin iniţierea unor proiecte de interes comun în domeniile: administraţie publică locală, cultură, educaţie şi turism, fiind prezente oficialităţi locale, consilieri locali şi agenţi economici zonali.

  Au răspuns invitației numeroase personalități : deputatul Mihai Lupu, Cezar Pînzaru, președintele Asociației Culturale „Pro Basarabia”, cel care la inițiativa lui Valeriu Ostașu a pus bazele acestui acord de cooperare, Traian Brătianu, lector univ. Dr. Universitatea „Andrei Șaguna”, consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene.
  Sfârşitul zilei s-a încheiat cu un program artistic al soliștilor și ansamblurilor de muzică populară românească şi turcească din Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii