Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depozitul ecologic de la Medgidia - tema întâlnirii dintre primari

ro

16 Mar, 2011 23:17 1157 Marime text

p3162435_.jpgMiercuri, de la ora 13.00 primarii din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia s-au întâlnit pentru a discuta despre înfiinţarea depozitului ecologic şi regulile ce trebuie respectate. În prima parte a întâlnirii, invitaţii au fost conduşi în parcarea din piaţeta Decebal, unde, directorul tehnic al GBI SAU Serveises, domnul Antonio Jose a prezentat utilajele şi maşinile care deservesc curăţenia pe raza municipiului, precum şi în localităţile componente ale ADIM.

p3162470_.jpgDupă prezentarea utilajelor, în cadrul şedinţei de lucru, directorul executiv al ADIM, domnul primar Marian Iordache le-a vorbit invitaţilor despre depozitul ecologic zonal, care va trebui să deservească, pe lângă localităţile incluse în asociaţie şi alte localităţi, care nu sunt arondate celor trei depozite existente deja în judeţ (Cogealac, Băneasa, Hârşova, Cernavodă). Acordul de Mediu pentru proiectul ,,Sistemul de management integrat al deşeurilor în zona de dezvoltare intercomunitară Medgidia", şi ulterior, Autorizaţia Integrată de Mediu vor prevede această condiţie. ,,Ne aflăm în etapa de încadrare, şi urmează să se emită avizul de mediu pentru înfiinţarea depozitului. Prin operatorul de salubritate se va face colectarea, întreţinerea drumurilor publice şi se vor transporta deşeurile din localitatăţile dumneavoastră la Medgidia". La rândul lor, primarii au adresat întrebări privind închiderea platformelor de gunoi, iar reprezentantul GBI Serveises, domnul Gabi Constantinescu i-a asigurat de faptul că se va întocmi un calendar de lucru în care vor figura datele la care vor începe lucrările de închidere a platformelor.

Investiţia pentru depozitul ecologic zonal va fi realizată de GBI SAU Serveises, care va întocmi şi PUZ-ul depozitului, urmând ca, după aprobarea proiectului în şedinţa de consiliu local să se demareze lucrările.

16 martie 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii