Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotararea de Consiliu privind delegarea serviciului de transport in comun – atacata in instanta

ro

26 Oct, 2009 17:00 1185 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro


Nr.23823/26.10.2009

Hotărârea de Consiliu privind delegarea serviciului de transport în comun – atacată în instanţă


Locuitorii din Medgdidia ar avea dreptul, ca şi cei din oraşele moderne să beneficieze de un transport în comun decent, civilizat, care să răspundă cu promptitudine nevoilor cetăţenilor. Acest lucru nu este încă posibil în municipiul Medgidia deoarece, atunci când lucrurile încep să se aşeze şi să intre pe un făgaş normal, apar ,,binevoitori” care sunt călăuziţi doar de propriile interese şi împiedică buna desfăşuare a lucrurilor, punând beţe în roate actualei administraţii.
Astfel, o firmă locală de transport, S.C. Giorgia Nord SRL a promovat în data de 24.09.2009 acţiune în instanţă cu privire la suspendarea HCL 129/ 10.09.2009, privind aprobarea delegării serviciului de transport public local de persoane pe traseele 1, 2, 3, 4 pe raza municipiului Medgidia. Astăzi, 26 octombrie, de la ora 10.00, ar fi trebuit să aibă loc licitaţia privind delegarea serviciului public de călători pe traseele mai sus amintite, în urma căreia s-ar fi făcut selecţie de ofertă, iar transportul ar fi fost responsablitatea unei firme care ar fi lucrat în interesul cetăţenilor, obligându-se să îndeplinească condiţiile impuse în caietul de sarcini. În momentul de faţă, potrivit declaraţiilor juriştilor din cadrul Primăriei Medgidia urmează ca, după pronunţarea sentineţei civile, instituţia să uziteze de calea de atac împotriva acesteia, prin recurs.  
Toate acestea nu se întâmplă pentru prima dată la Medgidia. În urmă cu aproximativ un an aceeaşi societate a atacat în instanţă HCL 164/2008, privind delegarea serviciului de transport public local de călători pe raza municipiului Medgidia, care i-a lăsat pe locuitori să mai aştepte până vor beneficia de un tranport în comun civilizat şi ordonat.
În prezent, în Medgidia călătorii sunt nevoiţi să circule cu mijloace de transport vechi, cu deficienţe tehnice şi aspect neîngrijit, în aglomeraţie. Totodată, maşinile care circulă în regim de maxi-taxi nu pot acoperi toate zonele oraşului, locuitorii fiind nemulţumiţi de acest lucru.
Şeful administraţiei locale, dl. primar Marian Iordache declară că aceste lucruri nu vor rămâne nerezolvate: ,,Vom depune plângere penală împotriva acestei societăţi, pentru că locuitorii au dreptul să beneficieze de condiţii optime de transport, iar litigiile, interesele şi ambiţiile politice nu trebuie să primeze în detrimentul interesului şi bunăstării cetăţeanului”, a declarat dl. primar Marian Iordache. Menţionăm faptul că administratorii firmei S.C. Giorgia Nord SRL, ascociată cu S.C. Vetcom SRL, firma care asigură, fără a avea contract, transportul în municipiu, sunt membrii PD-L, principalul partid aflat în opoziţie, buni camarazi politici ai fostului edil.               

26 octombrie 2009

Primarul Municipiului Medgidia,
Marian Iordache

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii