Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impozitele şi taxele locale pentru 2012 - la nivelul celor din acest an

ro

01 Jun, 2011 17:19 1032 Marime text

Marţi, 31 mai, de la ora 18.00, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. Pe ordinea de zi au fost înscrise 13 proiecte de hotărâre, iniţiate de domnul primar Marian Iordache, din care au fost admise 10. Au fost respinse proiectele: ,,Aprobarea însuşirii şi actualizării inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Medgidia, judeţ Constanţa", proiectul privind ,,Aprobarea concesionării prin licitaţie publică a cinci loturi de teren ce aparţin domeniului privat al municipiului Medgidia, str. Silozului, fn", respectiv ,,Preluarea imobilului 2393 Medgidia din domeniul public al statului şi administrarea M.A.N. în domeniul public al municipului Medgidia şi în administrarea Consiliului Local condiţionat de transmiterea de către municipiul Medgidia a unui număr de 98 unităţi locative împreună cu terenul aferent acestora (ce vor fi realizate prin programe A.N.L.), precum şi a imobilului teren extravilan 1123/3/1 în suprafaţă de 30 ha, în domeniul public al statului şi administrarea M.A.N".

La primele puncte, consilieri locali au votat proiectele referitoare la buget-finanţe, respectiv ,,Aprobarea contului de încheiere a execuţiei bugetului local al municipiului Medgidia şi al direcţiilor din subordinea Consiliului Local, a bugetelor instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local, a bugetului fondurilor externe nerambursabile, pentru anul 2010", ,,aprobarea execuţiei bugetului local al municipiului", precum şi ,,menţinerea în anul 2012 a taxelor şi impozitelor locale stabilite pentru anul fiscal 2011".

La punctul 5, consilierii au votat ,,Planul de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole în municipiul Medgidia", ce are ca principale obiective reducerea poluării produsă sau indusă de nitraţii proveniţi din sursele agricole, prevenirea poluării apelor cu aceste substanţe, raţionalizarea şi optimizarea utilizării îngrăşămintelor chimice şi organice. La următoarele puncte s-au admis proiectele pentru aprobarea ,,Planului de analiză şi acoperire a riscurilor în domeniul protecţiei civile în municipiul Medgidia", respectiv ,,Aprobarea repartizării unor unităţi locative construite din fonduri ANL, precum şi aprobarea ,,repartizării unei locuinţe sociale, în blocul C4 din strada Independenţei".

În şedinţa ordinară a lunii mai, a fost înscris pe ordinea de zi şi proiectul de hotărâre privind ,,Aprobarea modificării listei de investiţii pentru anul 2011", în vederea introducerii unei noi poziţii - Realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: solară, eoliană, şi a alor surse în municipiul Medgidia, cu valoare de 60.000 lei. Astfel, se are în vedere posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa Prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice, Domeniul major de intervenţie 2: ,,Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi". Un alt proiect care a fost admis a fost proiectul privind ,,trecerea din domeniul privat al municipiului Medgidia în domeniul public al municipiului Medgidia şi administrarea Consiliului Local a imobilului-tronson III, situat în extravilan, cu nr. inv. 200237, în suprafaţă de 12,22 ha şi transmiterea acestuia în domeniul public al judeţului Constanţa şi în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa", în vederea posibilităţii efectuării de lucrări privind realizarea drumului de centură - tronson III cuprins între DJ 222 şi DJ 381, precum şi în vederea modernizării infrastructurii la standarde europene şi asigurarea siguranţei cetăţeanului.

01 iunie 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii