Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incepe editia a XI-a a Zilelor Medgidiei!

ro

23 Oct, 2009 20:57 2201 Marime text

Nr. 23530/22.10.2009

Începe ediţia a XI-a a Zilelor Medgidiei!

În săptămâna 26-31 octombrie a.c. se va desfăşura la Medgidia cea de-a XI-a ediţie a zilelor oraşului. Deşi anul acesta a fost unul de criză, administraţia locală s-a străduit să nu întrerupă seria manifestărilor dedicate oraşului, reuşind, cu ajutorul sponsorilor şi cu resurse proprii să organizeze un program pentru toate categoriile de vârstă. Manifestările vor debuta luni la ora 08.00, cu hramul Bisericii Sf. Dumitru (zona Intim), patronul spiritual al oraşului, iar festivitatea de deschidere va avea loc începând cu ora 11.00, pe Platoul Casei de Cultură ,,Lucian Grigorescu”.
Locuitorii din Medgidia sunt aşteptaţi, de luni până sâmbătă, la o serie de evenimente cultural-artistice şi sportive: expoziţie de fotografie şi de pictură, spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, lansări de carte, spectacol pentru bătrâni, recitaluri de pian şi balet, concurs de pescuit etc. 
Primăria Medgidia va inaugura, în prima zi a manifestărilor, sistemul de aducţiune de apă potabilă la Remus Opreanu. De luni, 26 octombrie 2009, satul va avea apă, iar locuitorii vor sărbători acest lucru în prima zi a festivităţilor organizate de „Zilele Medgidiei”.  
Vineri şi sâmbătă, de la orele 17.00, pe scena mare ce va fi amplasată în Piaţeta Decebal, vor avea loc spectacole de muzică şi dansuri populare româneşti, susţinute de ansamblurile Pandelaşul, Doina Dobrogei solişti de muzică uşoară şi ansambluri de copii din localitate. La rampă vor veni şi trupe şi ansambluri tradiţionale, reprezentând etiniile conlocuitoare în Dobrogea, precum ansamblul Karassu al U.D.T.T.M.R, Anglomila (Aven Chavalen) al Partidei Romilor şi ansamblul FILIZLER al U.DT., filialele Medgidia.
De la orele 21.00, cu mic cu mare, locuitorii sunt aşteptaţi să se încălzească dansând pe ritmurile artiştilor de muzică uşoară de renume naţional,  dar şi internaţional. Vineri, vor fi prezenţi la Medgidia Anda Adam, Laurenţiu Duţă, David DJ&Dony şi Cristina Rus.
În ultima seară vor încinge atmosfera Claudia Pavel (ex. Cream), Ionuţ Galani, Rafael, Daggu&Kleo(Ger.) şi Alex.
În încheiere, municipalitatea Medgidia promite şi invită pe locuitorii oraşului la un foc de artificii de final, cu adevărat incendiar.
 

23 octombrie 2009
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii