Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Medgidia, opozitia pune mai presus interesul politic decat al cetateanului

ro

01 Sep, 2009 18:13 2490 Marime text

sedinta_medgidia.jpgLuni, 31 august a.c., a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia. Au fost prezenţi 18 consilieri, din totalul de 19, dar opt dintre aceştia, membri ai PSD şi PDL, au părăsit sala, înainte de deshiderea şedinţei. Motivele invocate de aceştia au fost redactate într-o notă de protest, citită de doamna Luminiţa Vlădescu, prin care consilierii protestau pentru faptul că nu au fost anunţaţi la timp de şedinţă, şi pentru că intră târziu în posesia materialelor, neavând astfel timp suficient să le studieze şi analizeze. Deşi au fost convocaţi conform legii, cu cinci zile înainte de şedinţă, iar materialele au fost emise la timp, hotărârea premeditată a consilierilor PSD şi PD-L a fost irevocabilă. Cu toate că domnul primar a încercat să liniştească spiritele şi să-i calmeze pe consilieri explicându-le că se află în sală pentru a dezbate proiecte de interes cetăţenesc şi nu pentru a profita de orice situaţie sau motiv minor să găsească defecte şi să aducă critici administraţiei, cei opt consilieri au părăsit sala, înainte de a fi declarată deschisă şedinţa ordinară.

,,Este o situaţie ce ţine de acest sfârşit de an. Ceea ce se întâmplă în ţară în politică, se întâmplă şi la Medgidia, în Consiliul Local. Pentru motive minore, consilierii din opoziţie au încercat să creeze un prejudiciu de imagine actualei administraţii. Îmi pare rău pentru gestul lor de a părăsi sala, întrucât mandatul de consilier este pus în slujba cetăţeanului şi sunt uimit să văd că s-a ajuns la radicalizare. Pregătirea şedinţei a decurs în mod normal, legal, toţi consilierii fiind convocaţi cu cinci zile înainte de şedinţă, ei având timp suficeint să studieze materialele şi să sintetizeze", a declarat la sfârşitul şedinţei domnul primar Marian Iordache.

Deoarece în sală au rămas 11 consilieri, anumite proiecte nu au putut fi supuse la vot. Din totalul celor 11 proiecte de pe ordinea de zi, doar şase au fost aprobate, restul fiind retrase de pe ordinea de zi, deoarece, conform Legii 215/2002, necesitau votul a două treimi din numărul consilierilor.

,,Consilierii PSD şi PDL ştiau că fără prezenţa lor nu pot fi supuse spre aprobare hotărâri legate de patrimoniu, care aduceau resurse la bugetul de stat, delegarea de servicii publice precum cel de transport în comun şi înfiinţarea serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân, care aduceau utilitate şi confort cetăţenilor, şi cu toate acestea au ales să boicoteze această şedinţă", a mai afirmat domnul primar Marian Iordache. Cele cinci hotărâri retrase de pe ordinea de zi a şedinţei din 31 august vor fi dezbătute într-o şedinţă extraordinară, care va fi convocată săptămâna viitoare.

Consilierii care au participat la şedinţă au votat hotărâri precum Protocolul de colaborare dintre municipiul Medgidia şi localitatea Favara, Italia, Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local Municipal pe anul 2009. De asemenea s-a votat şi Aprobarea susţinerii de către Consiliului Local Medgidia a participării Bibliotecii municipiului Medgidia I.N.Roman la Programul Naţional Biblionet şi asigurarea sustenabilităţii acestuia. Prin intermediul acestui program se urmăreşte facilitaterea accesului la informaţie a tuturor categoriilor de populaţia prin asigurarea mijloacelor tehnice (calculatoare şi conexiune internet).

Dacă şase hotărâri au fost aprobate, cele cinci hotărâri care necesită votul a două treimi din consilieri vor fi dezbătute într-o şedinţă extraordinară, însă amânarea şi întârzierea lor nu face decât să îngreuneze bunul mers al lucrurilor în Medgidia, iar singurii prejudiciaţi sunt cetăţenii, care mai au încă de aşteptat până vor avea un serviciu de transport civilizat şi un serviciu de adăpostire a animalelor. Conducerea Primăriei Medgidia asigură toţi locuitorii oraşului că va face demersurile şi eforturile necesare pentru a rezolva aceste probleme într-un timp cât mai scurt.

1 septembrie 2009
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un curios 02 Sep, 2009 01:33 Cum se face ca acest Butnaru joaca atata teatru in sedinta de consiliu incat vrea sa impresioneze opinia publica cu diverse tertipuri josnice , demne de dispret , un ordinar cu chip de transportator , care se leaga cu disperare pana si de transportul din Medgidia . Rusine , mare rusine , lacom fara de pereche ... mamelucule care nu iesi de sub papucul nevestei. Este normal sa plece opozitia si sa va lase sa comentati intre voi netrebnicilor , amatorilor care habar nu aveti cum va cheama ... pnl-isti de kk ce sunteti , mai aveti multe de invatat ageamiilor.
  • BUTGIDIA 01 Sep, 2009 23:53 de acum ma voi numi si eu BUtgidia,ca asa am auzit ca se va numi orasul nostru :BUTGIDIA.Da, dupa Butnaru,care plange cu lacrimi de crocodil ca nu au copiii cu sa mearga la scoala.Ce te intereseaza d-le butnaru,ca parca erati in concediu medical.Ma intreb daca sunteti platiti in concediu medical,ca nu prea pareati bolnav la sedinta.Butnaru,plange saracul pt. transportul de la medgidia,ca sa-si aduca si el masinile lui aici la Medgidia.Are dreptate cel de dinaintea mea .Nu mai este sef la ARR si gata linia C-TA /BASARABI.atentie,ARR,verificati concediul medical al lui Butnaru,ca este bolnav inchipuit si nu trebuie sa fie platit din banii nostri.AFARA CU EL!si cu gasca de incompetenti pnlisti ai lui iordache
  • un cetatean 01 Sep, 2009 16:27 mai,dar voi chiar aveti tupeu!! Recomand tuturor sa ceara inregistrarea de la TV.Alpha Media sa vada circul pe care l-a facut consilierul Butnaru si ala de era presedinte de sedinta.Eu,ca si cetatean al orasului,indiferent de repercusiuni,felicit pe cei 7 consilieri PD-L si PSD ,care au iesit din sala.Apropo,iata cum isi fac treaba cei de la primaria lui Iordache,anunta ca au iesit 8 consilieri.Ce mai vreti dovezi ca iidezinformeaza pe consilierii din opozitie.Pe Butnaru care mai avea nitel si plangea[am avut impresia ca sunt la Caragiale,la "o scrisoare pierduta"]trebuia sa-l doara burta demult de transportul din oras .Ce sa-ti povestesc,l-a gasit mila de copii,de batrani,de veterani...chiar ma bufnea rasul.A tras-o cu un cremvursti si un ou de m-a intoxicat,am facut indigestie.Aaaaa!!!am spus transport?! Da,ma scuzati,il doare ca nu mai are loc pe ruta Constanta -Basarabi,ca nu mai este mare sef la ARR[unde momentan este in CM ca este "bolnav"]si vrea probabil sa-si aduca masinile pe Medgidia.Puse una peste alta,ce mai conducere slaba,de slaba avem la primarie.Felicit cei 7 consilieri PD-L si PSD