Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Martisoare ecologice create de elevii din Medgidia

ro

03 Mar, 2010 20:53 3880 Marime text

eco_1.jpgDe Mărţişor, organizaţia "Mare Nostrum", Lafarge Ciment - Uzina Medgidia şi Primăria Municipiului Medgidia au organizat în sala mare a Casei Municipale de Cultură "I.N. Roman" prima expoziţie cu vânzare "Mărţişorul Ecologic".

eco_2.jpgReprezentanţii "Mare Nostrum" i-au provocat pe elevii şcolilor I - VIII din municipiul Medgidia, la un joc de creaţie, în urma căruia, cele mai frumoase şi...ecologice mărţişoare au fost create şi oferite spre vânzare publicului participant la expoziţie. Ediţia de la Medgidia a reprezentat ultimul eveniment public din cadrul Campaniei de conştientizare privind colectarea selectivă a deşeurilor, realizată prin susţinerea financiară a S.C. LAFARGE CIMENT România şi desfăşurată în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia. Campania a fost desfăşurată în municipiul Medgidia, pe o perioadă de 6 luni şi a vizat informarea locuitorilor cu privire la importanţa selecţiei deşeurilor, riscurile unei colectări neconforme şi efectele negative în timp, asupra mediului înconjurător.

Pentru expoziţia de la Medgidia, aproximativ 100 de elevi au lucrat la realizarea mărţişoarelor ecologice, sub coordonarea a 11 cadre didactice. Materialele folosite pentru producerea mărţişoarelor au fost exclusiv naturale şi neprelucrate. "Este uimitor şi impresionant ce au reuşit aceşti copii să născocească. din materiale atât de simple şi, până la urmă, la-ndemână. Natura şi mediul înconjurător ne pot fi resurse inepuizabile, doar în măsura în care, reuşim la nivel comunitar, dar şi individual, să le protejăm şi cultivăm, cu simţ de răspundere" a declarat Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia. "Nu este niciodată prea târziu să ne îngrijim de mediul în care trăim şi, niciodată nu sunt prea multe acţiunile noastre de protejare şi ocrotire a naturii înconjurătoare" a încheiat Marian Iordache.

Fiecare dintre şcolile expozante au beneficiat de un stand special în cadrul evenimentului, unde elevii şi-au expus creaţiile şi au negociat preţurile de vânzare.

Profitul ecologic al expoziţiei va fi utilizat de către reprezentanţii instituţiilor de învăţământ pentru achiziţionarea unor materiale ecologice, precum becuri ecologice, hârtie reciclată sau coşuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor. În acest fel, investiţia eminamente ecologică va oferi un exemplu de bună practică elevilor de la şcolile din Medgidia şi va încuraja la nivel comunitar un comportament responsabil faţă de mediu şi protejarea acestuia.

3 martie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii