Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia va avea transport în comun prin delegare de gestiune

ro

07 Sep, 2010 18:29 1274 Marime text
La primăria Medgidia a avut loc ieri şedinţa extraordinară convocată de îndată de către primarul municipiului, domnul Marian Iordache. Obiectul acestei întruniri l-au constituit cele trei puncte de pe ordinea de zi, care au întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi admise. Consilieri locali au dezbătut următoarele proiecte de hotărâre: ,,Aprobarea atribuirii contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători în Municipiul Medgidia către ofertantul desemnat câştigător - SC Servcom Adrian SRL", ,,Aprobarea numirii reprezentanţilor Consiliului Local al Municipiului Medgidia în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate pe raza administrativ teritorială a Municipiului Medgidia, începând cu anul şcolar 2010-2011", şi ,,Aprobarea transmiterii către Colegiul Kemal Ataturk Medgidia a imobilului situat în Medgidia, str. Lupeni, în care a funcţionat Şcoala Carasu".

Necesitatea desfăşurării acestei şedinţe de consiliu a reprezentat-o în primul rând admiterea punctului 1, deoarece se dorea de mai mult timp ca în Medgidia să existe un serviciu de transport în comun care să se realizeze în condiţii legale şi în mod civilizat, la standardele oraşelor mari. În urma desfăşurării licitaţiei, şi a finalizării procedurii prevăzute de legislaţia în vigoare, ofertantul desemnat câştigător de către comisia de evaluare a ofertelor este S.C. Servcom Adrian SRL. Astfel, de mâine vor funcţiona noile trasee de maxi-taxi prevăzute în caietul de sarcini.

Deoarece anul şcolar va debuta peste câteva zile, la punctul 2 al şedinţei de îndată s-a aprobat numirea reprezentanţilor Consiliului Local Medgidia în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din municipiu.

Şi punctul numărul 3 este legat de unităţi de învăţământ, şi a fost iniţiat de consilierul UDTTMR, domnul Samir Menan. Acesta a propus consilierilor să voteze darea în folosinţă a imobilului în care a funcţionat Şcoala Carasu, către Colegiul Naţional Kemal Ataturk, în vederea desfăşurării activităţii. Şcoala cu clasele I-VIII ,,Carasu" se desfiinţează prin absobţia ei de către Şcoala cu clasele I-VIII ,,Lucian Grigorescu", imobilul rămânând la dispoziţia proprietarului, respectiv a Consiliului Local. Acest colegiu are înscris un număr mai mare de elevi decât numărul de locuri disponibile în clase, iar guvernul Turciei va asigura dotarea cu materiale didactice, obiectele de inventar şi mijloace fixe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii