Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Medgidia se va înfrăţi cu un oraş bulgar

ro

23 Nov, 2010 23:40 1080 Marime text
În perioada 20-21 octombrie, o delegaţie din cadrul Primăriei Medgidia, condusă de domnul primar Marian Iordache, s-a aflat în oraşul Kardjali din Bulgaria, în urma unei invitaţii la Conferinţa Internaţională ,,Coridoare culturale din Balcani". Împreună cu echipa din Medgidia s-a aflat şi preşedintele UDTTMR Medgidia, domnul Erol Murad. La Conferinţă au participat primari din Grecia, Turcia, Bulgaria, precum şi edili ai mai multor localităţi din Bulgaria. Au mai fost prezenţi reprezentanţi ai ONG-urilor din zonă, miniştri, consuli, profesori universitari, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Varna.

Gazda evenimentului a fost primarul oraşului Kardjali, domnul Hasan Azis, alături de viceprimarul Elisaveta Kehaiova. Special pentru acest eveniment, a sosit în Kardjali preşedintele Bulgariei, domnul Gheorghi Pârvanov, care a asistat la discuţiile ce au avut loc la sediul Fundaţiei turce ,,Omer Lutfi Dernegin". Subiectul întâlnirii l-a constituit prezentarea unor programe în vederea dezvoltării regiunii, prin atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană, precum şi promovarea culturii, oferind astfel beneficii tuturor categoriilor sociale. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării turismului zonal, dar şi a construirii drumului Kardjali -Komotini.

În cea de-a doua zi a vizitei, în Casa de Cultură din localitea bulgară s-au întânit consilierii locali împreună cu primarul şi preşedintele Bulgariei, pe de-o parte, precum şi oaspeţii din Medgidia, de cealaltă parte, unde au discutat, printre alte subiecte, despre promovarea unor proiecte comune de interes local prin încheierea unui acord de înfrăţire între cele două localităţi. Primarul Municipiului Medgidia, domnul Marian Iordache a vorbit despre similitudinile dintre celor localităţi, exprimându-şi dorinţa de a colabora pe viitor, în vederea obţinerii de resurse financiare prin implemetarea de proiecte europene. În acest sens, edilul din Medgidia i-a înmânat omologului bulgar proiectul de protocol de colaborare propus de administraţia locală. Vizita delegaţiei de la Medgidia s-a încheiat cu promisiunea reciprocă a celor două municipalităţi de a se mai întîlni, în perioada următoare la Medgidia, pentru a semna protocolul de înfrăţire dintre cele două municipii.

,,Ospitalitatea gazdelor şi prietenia cu care am fost înconjuraţi, frumuseţea locurilor, proiectele şi multiculturalitatea celor două comunităţi Kardjali şi Medgidia, sunt baze puternice pentru a construi un edificiu al colaborării dintre cele două localităţi", a spus domnul primar Marian Iordache, la întoarcerea din Bulgaria.

22 octombrie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii