Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neregulile din traficul urban dezbatute de catre cetateni si autoritati, la Medgidia

ro

08 Oct, 2009 17:02 869 Marime text

Nr. 22056/07.10.2009

Neregulile din traficul urban dezbătute de către cetăţeni şi autorităţi, la Medgidia

Marţi, 6 octombrie a.c., în incinta Casei de Cultură „I.N. Roman”, a avut loc dezbaterea publică privind aprobarea reglementării circulaţiei rutiere prin introducerea sensului unic pe str. Podgoriilor şi aleea de acces dinspre str. Rahovei, dintre blocurile R1 şi R2 către aleea de acces spre parcarea din zona blocului R3.
Dezbaterea a fost prezidată de domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu, care a explicat motivele ce stau la baza propunerii de reglementare a circulaţiei în zona sus-menţionată: lăţimea redusă a carosabilului şi riscul de accidente în cazul întâlnirii a două autoturisme din sensuri de mers diferite, precum şi deplasarea autospecialelor care ridică gunoiul menajer de la paltforma special amenajată în zona respectivă. ,,Pe fondul creşterii numărului de vehicule care tranzitează zonele menţionate, singura soluţie pentru decongestionarea traficului şi asigurarea fluenţei optime o reprezintă instituirea drumului cu sens unic”, a spus domnul viceprimar. Tot dumnealui a precizat şi faptul că, deoarece, pe strada Podgoriilor a fost stabilită regula deplasării într-un singur sens cu ceva timp în urmă, dar nu prin hotărârea Consiliului Local şi, anterior obţinerii avizului Poliţiei Rutiere Constanţa, se impune remedierea acestei probleme, acum.
Ulterior expunerii situaţiei referitoare la circulaţia din zona de vest de către dl viceprimar, locuitorii prezenţi în sală au apreciat ca fiind necesară respectarea normelor de circulaţie în zonă, ţinând cont că foarte mulţi conducători de autoturisme ciculă pe sens interzis, şi nu sunt monitorizaţi şi amendaţi de nicio autoritate în domeniu. Domnul viceprimar a explicat că una dintre cauzele pentru care în Medgidia sunt multi şoferi nedisciplinaţi în trafic o constituie faptul că în oraş nu a existat, până acum, un birou al poliţiei rutiere. ,,Sperăm că, o dată cu înfiinţarea biroului de circulaţie rutieră în cadrul Poliţiei Municipale Medgidia, numărul contravenţiilor pe şoselele din localitate va fi diminuat”, a menţionat dl viceprimar Sorin Ţuţuianu.
În partea a doua a dezbaterii, cetăţenii prezenţi în sala Casei de Cultură „I. N. Roman” i-au semnalat reprezentantului conducerii administraţiei locale o serie de problemele întâmpinate de locuitorii municipiului, în domeniul circulaţiei. O parte dintre acestea sunt privitoare la opririle autoturismelor în staţia de maxi-taxi, la staţionarea automobilelor pe trotuare sau în locuri interzise, îngreunând astfel condiţiile de deplasare a celorlalte vehicule sau a pietonilor, precum şi la viteza mare cu care circulă mijloacele de transport în comun şi maşinile de mare tonaj, în special noaptea. Totodată, o altă problemă menţionată de cetăţeni a fost cea a abandonării maşinilor vechi şi în stare nefuncţională, pe unele străzi lăturalnice din Medgidia.
Domnul viceprimar i-a rugat pe cei care remarcă asemenea situaţii să le semnaleze la Primărie, menţionând că, în ceea ce priveşte problemele de nerespectare a circulaţiei, rezolvarea acestora intră în atribuţiile şi este de competenţa brigăzilor de poliţie rutieră. Domnia sa a subliniat şi faptul că cele mai multe contravenţii se produceau din cauza lipsei, la Medgidia, a oamenilor legii care sunt autorizaţi să aplice sancţiuni în cazurile de nerespectare a regimului de circulaţie. Viceprimarul şi-a exprimat totodată speranţa că înfiinţarea Biroului de Circulaţie Rutieră în municipiu reprezintă un punct important în reducerea numărului de contravenţii şi infracţiuni produse pe artere din Medgidia, dar şi din împrejurimi.

08 octombrie 2009
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii