Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O rază de speranţă pentru educaţie - proiect ce va fi lansat la Medgidia

ro

27 May, 2011 16:40 1052 Marime text

Asociaţia Voluntarilor din Medgidia şi Primăria Municipiului Medgidia anunţă lansarea proiectului ,,O rază de speranţă pentru educaţie", în data de 1 iunie 2011, de la ora 10.00, la şcoala Mircea Dragomirescu, din strada Ion Creangă, nr. 15.

Proiectul are o durată de 12 luni şi îşi propune integrarea persoanelor cu handicap, îmbunătăţirea şi valorificarea potenţialului unui număr de 7 copii cu dizabilităţi locomotorii şi neuropsihice din cadrul şcolii Mircea Dragomirescu (şcoala nr. 7), prin educaţie şi socializare. Aceştia vor beneficia de calculatoare şi asistenţă specializată, pentru a fi egali cu ceilalţi copii.

Obiectivele proiectului sunt: promovarea si garantarea accesului la educaţie, învăţarea continuă şi participarea la viaţa socială, posibilitatea de a se implica pe deplin în societate şi de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii, conştientizarea conexiunilor dintre informaţie şi societate.

În urma implementării proiectului se aşteaptă următoarele rezultate: dezvoltarea capacităţilor autorităţilor locale de a identifica problemele sociale ale copiilor cu dizabilităţi, rezultatele obţinute conducând la stratificarea acestor acţiuni de sprijin şi elaborarea a mai multor proiecte de acest gen; finanţarea unor asemenea tipuri de proiecte pentru o mai bună politică socială a copiilor cu nevoi speciale; adoptarea proiectelor de acest gen şi de către alte comunităţi cu sectoare care necesită sprijin şi suport social acut; acordarea facilităţilor, drepturilor legale şi morale copiilor cu dizabilităţi care necesită o atenţie deosebită din partea noastră, a tuturor.

26 mai 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii