Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O săptămână până la Festivalul de muzică uşoară ,,Dan Spătaru"

ro

25 Sep, 2010 00:16 1049 Marime text
În perioada 1-3 octombrie, se desfăşoară la Medgidia cea de-a cincea ediţie a festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească ,,Dan Spătaru". Evenimentul este organizat de Primăria Medgidia împreună cu Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România. Interpret valoros de muzică uşoară, care a reuşit să rămână prin intermediul melodiilor sale, în amintirea românilor, Dan Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, şi s-a stins din viaţă pe 8 septembrie 2004. În cinstea memoriei artistului, organizatorii au ales ca perioada de desfăşurare a festivalului să includă ziua în care s-a născut acesta - data de 2 octombrie.

Din dorinţa de a nu abandona proiectul festivalului, organizatorii au făcut eforturi pentru a relua tradiţia festivalului. Anul acesta se vor lupta pentru trofeul ,,Dan Spătaru" în valoare de 8000 lei nu mai puţin de 21 de concurenţi. Juriul va trebui să selecteze şi concurenţii cărora le vor fi înmânate cele trei premii: premiul I, de 5000 lei, premiul II, în valoare de 4000 lei şi premiul III constând în suma de 2000 lei.

Şi în acest an, fiecare seară a festivalului se va încheia cu recitaluri susţinute de nume sonore ale muzicii uşoare româneşti. În primele două seri se va desfăşura concursul de interpretare, iar duminică, se vor decerna premiile câştigătorilor, în cadrul Galei Laureaţilor. În prima seară vor urca pe scenă Carmen Rădulescu şi Vasile Şeicaru, iar în cea de-a doua seară de concurs vor cânta pentru publicul de la Medgidia Marina Voica şi Anatol Mirzenco. Ediţia a cincea a festivalul se va încheia cu recitalurile susţinute duminică seara, după decernarea premiilor, de Mirabela Dauer şi Raoul.

24 septembrie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii