Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat public-privat în vederea reabilitării tramei stradale

ro

14 Aug, 2012 17:40 1101 Marime text

Nr.14965/14.08.2012

Parteneriat public-privat în vederea reabilitării tramei stradale

Luni, 13 august, consilierii locali s-au întrunit la Primăria Medgidia, pentru a dezbate cele trei proiecte de hotărâre supuse spre aprobare în şedinţă extraordinară. Toate cele trei puncte de pe ordinea de zi au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise. La primul punct consilierii au votat „acordul de principiu al CLM privind aprobarea constituirii unei garanţii imobiliare asupra unei proprietăţi private ce aparţine unităţii administrativ teritoriale Medgidia, în favoarea agentului economic de utilitate publică SC Apollo Ecoterm SRL, în vederea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale, administrate de către ANAF”. Datorită situaţiei economice şi a neîncasării în timp util a facturilor de energie termică livrată populaţiei, societatea a ajuns în imposibilitatea plăţii datoriilor fiscale la bugetul de stat, propunându-se eşalonarea la plată a acestor datorii.
La punctul următor, consilierii au votat proiectul de hotărâre pentru aprobarea derulării investiţiei „Reabilitare sistem rutier străzi în municipiul Medgidia faza I” aprobată prin HCL nr. 136/2011 în sistem de finanţare credit furnizor cu emitere de Bilete la Ordin în euro pe o perioadă de 5 ani. Planul multianual de întreţinere şi modernizare a infrastructurii rutiere din Medgidia reprezintă o listă de obiective de investiţii pe care administraţia locală doreşte să o realizeze în perioada 2012-2017. Lucrările vor cuprinde 33 de străzi şi alei şi vor fi efectuate de un furnizor stabilit prin licitaţie, pe o durată de 6 luni, iar SC Apolo Ecoterm va efectua recepţii parţiale pentru lucrările efectuate în baza unui certificat de lucrări. Valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 2.700.000 euro.
La ultimul punct, s-a aprobat lista de priorităţi în vederea atribuirii în folosinţă gratuită a unor loturi de teren către tinerii sub 35 de ani pentru construirea de locuinţe proprietate personală, în condiţiile Legii nr.15/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, în urma analizării dosarelor depuse, comisia a realizat clasamentul, în ordinea punctajului obţinut de fiecare solicitant. Dintr-un total de 208 dosare eligibile, se vor repartiza loturi de casă primilor 42 de solicitanţi din clasament.


14 august 2012
Compartiment Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii