Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregatire profesionala, recunoasterea abilitatilor dobandite prin instruire si sprijinirea romilor

ro

13 Nov, 2009 20:24 1217 Marime text

Medgidia,13.11.2009

“Pregătire profesională, recunoaşterea abilităţilor dobândite prin instruire şi sprijinirea romilor pentru desfăşurarea unor activităţi generatoare de venit”

”Proiect finanţat prin Programul PHARE 2006 - Accelerarea Implementării Strategiei Naţionale pentru Îmbunătăţirea Situaţiei Romilor – Componenta Managementul Schemei de Grant pentru dezvoltare comunitară”

Consiliul local Medgidia, judeţul Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Dobrogea-Liga Deportaţilor din cel de-al Doilea Război Mondial,  va anunta inchierea proiectului cu titlul “Pregătire profesională, recunoaşterea abilităţilor dobândite prin instruire şi srijinirea romilor pentru desfăşurarea unor activităţi generatoare de venit”contractat în cadrul Programului PHARE 2006 Accelerarea Implementării Strategiei Naţionale pentru Imbunătăţirea Situaţiei Romilor – Componenta Managementul Schemei de Grant pentru dezvoltare comunitara, Domeniu Pregătire Vocaţională şi Activităţi Generatoare de Venit, linia de buget RO 2006/018-147.01.01.
Conferinta organizată cu ocazia finalizării proiectului va avea loc în data de 16 noiembrie 2009, ora 17.00, la sediul Primăriei Municipiului Medgidia cu participarea membrilor echipei de proiect, reprezentanţii autorităţilor locale şi invitaţi din presă.
Proiectul, cu un buget de 67.866 Euro, din care contribuţia Uniunii Europene şi a Guvernului este de 50.000 Euro, a primit ordinul de incepere in prima jumatate a lunii ianuarie 2009. Perioada de implementare a proiectului a fost de 10 luni, incepand cu 15 ianuarie 2009.
Proiectul “Pregătire profesională, recunoaşterea abilităţilor dobândite prin instruire şi srijinirea romilor pentru desfăşurarea unor activităţi generatoare de venit “ a avut ca obiectiv îmbunătăţirea calitatii vietii membrilor comunitatii rome din municipiul Medgidia, judetul Constanta, in vederea incluziunii sociale a membrilor comunitatii vizate prin rezolvarea situatiei calificării profesionale.
         
 Prezentul proiect a avut ca scop calificarea unui nr de 45 de romi in meseriile cautate pe piata muncii astfel: 30 de persoane au fost pregatite in meseriile din domeniul  constructiilor: zidarie  - 10 locuri,  zugravi - 10 locuri, dulgheri - 10 locuri, 15 persoane de sex feminin au fost calificate dupa cum urmeaza:  croitorie – 4 locuri, frizerie si coafor - 3 locuri,  calcatoreasa – 3 locuri, spalatoreasa – 5 locuri.
In cadrul acestui proiect s-au achizitionat  echipamente si schele modulare necesare pentru reabilitarea termica a unor cladiri, acestea urmand a fi exploatate de catre membrii echipelor  de lucru formate din persoanele calificate in constructii.
 De asemenea, au fost achizitionate 4 masini de cusut care vor fi date spre utilizare croitoreselor calificate impreuna cu o cantitate de material necesara confectionarii unor lenjerii de pat.
 Pentru inserarea profesionala a celor 3 frierite s-a achizitionat un container modular de frizerie-coafor gata echipat si dotat cu strictul necesar impreuna cu aparatura si materiale specifice  derularii acestei  activitati.

Persoane de contact:  
Ø Presada Simona -  Manager, Serviciul de Asistenţă Socială Comunitară, din cadrul Primăriei municipiului Medgidia.
Ø Irimia Melu - Consultant în problemele romilor, Asociaţia Dobrogea-Liga Deportaţilor din cel de-al Doilea Război Mondial

Pentru eventuale informaţii şi sesizări referitoare la proiectele PHARE, contactaţi cfcu.phare@mfinante.ro

PRIMAR,
MARIAN IORDACHE

  Uniunea Europeană reprezintă o entitate politică, socială şi economică compusă din 27 ţări. Statele Membre au decis împreună, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, să construiască o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, menţinând diversitatea culturală, toleranţa şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană îşi propune să împărtăşească realizările şi valorile sale cu ţările finantate de Proiect şi popoarele de dincolo de graniţele ei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii