Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Municipiului Medgidia - incendiu arhivă

ro

20 Feb, 2013 20:06 1328 Marime text

Miercuri, 20 februarie 2013, la Primăria Municipiului Medgidia, în jurul orei 10.30, salariații din primărie au sesizat un început de incendiu în camera în care deservește arhiva. Angajații, instruiți PSI, au intervenit cu stingătoare cu pulbere și spumigene pentru stingerea incendiului. Constatând că incendiul ia proporții s-a apelat la numărul de urgență 112, iar echipaje ale Detașamentului de Pompieri ISU Dobrogea au intervenit pentru lichidarea și stingerea incendiului. Între orele 10.45- 13.00 a fost stins incendiul și evacuate materialele fumegânde sau carbonizate. Începand cu ora 13.00 specialiști din cadrul ISU, împreună cu poliția și reprezentantul Arhivelor Naționale au realizat o constatare a cauzelor incendiului.

Principala cauză a incendiului o constituie un scurt circuit al instalației electrice din incinta arhivei, fiind sursa arderii mocnite, o parte din materialele arhivate. Cauza secundară favorizantă a fost lipsa din incinta arhivei a arhivarului aflat la serviciu la Compartimentul de Impozite și Taxe , unde încerca să documenteze un răspuns la o petiție .

La reîntoarcerea arhivarului, prin deschiderea ușii și alimentarea cu oxigen a încăperii, incendiul a luat amploare.

Au fost distruse documente din arhivă din perioada 2000-2008 și materiale destinate topirii întrucât aveau termenul de arhivare expirat . Nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale constau în deteriorarea instalației electrice, arderea a 6 rafturi din pal și deterioarea pereților incintei și a ferestrelor din PVC estimate la circa 10.000 lei.

20 februarie 2012

Compartiment Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii