Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Biblionet, inaugurat la Filiala Nord a Bibliotecii Municipale

ro

20 Oct, 2010 22:50 1523 Marime text
foto-003_resize.jpgMiercuri, la Filiala Nord a bibliotecii Municipale s-a inaugurat Centrul de Internet pentru Public din cadrul programului Biblionet. La un an de la selectarea Bibliotecii Municipale Medgidia în Programul Naţional Biblionet se inaugurează şi la filiala Nord din str. Independenţei, nr. 5, un nou serviciu cu acces gratuit CALCULATOARE CU INTERNET PENTRU PUBLIC".

foto-006_resize.jpgPanglica inaugurală a fost tăiată de domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu, reprezentanta IREX- doamna Mihaela Vlad, doamna Manuela Dinică - trainer în cadrul programul şi bibliotecar la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman, doamna Alina Dogaru - bibliotecar la filiala Nord, Asan Neugis - biblioteca Municipală. ,,Mă bucur că acest program a ajuns şi la sediul din nord, pentru că aici este o zonă cu populaţie numeroasă, şi sunt convins că mulţi oameni vor beneficia de serviciile Biblionet, fie pentru a căuta diverse lucruri folositoare pe site-uri, fie pentru a vorbi cu copiii sau cunoştinţe din străinătate, fie pentru a învăţa noi lucruri", a spus domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu. Şi reprezentanta IREX, doamna Mihaela Vlad a adresat felicitări colectivului de bibliotecare din Medgidia, care s-a implicat, atât în prima rundă, cât şi în cea de-a doua, în programul ,,Calculatoare cu internet pentru public".

foto-036_resize.jpgLa sediul din zona nord al Bibliotecii Municipale au fost aduse, prin intermediul programului, patru calculatoare cu internet pentru public, spre a facilita accesul gratuit la informaţie al românilor care nu beneficiază de internet sau nu ştiu să utilizeze foarte bine internetul. Prin cursurile de formare şi prin tehnologia furnizată, Biblionet va ajuta bibliotecile să asigure servicii în comunităţile locale sub forma unui parteneriat între IREX, Asociaţia Naţionala a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile din ţară. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, Biblionet se va concentra pe patru componente principale ale programului: facilitarea accesului public la informaţie, pregătirea bibliotecarilor din bibliotecile publice, promovarea valorii bibliotecilor pentru comunităţi, asigurarea sprijinului guvernamental.

20 octombrie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii