Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refacerea habitatului la nivel de studii de fezabilitate

ro

07 Oct, 2009 17:29 1123 Marime text

Nr. 21991 / 06.10.2009

Refacerea habitatului la nivel de studii de fezabilitate 

La începutul săptămânii acesteia, la sediul Primăriei Medgidia a avut loc o întâlnire între partenerii proiectului „Refacerea habitatului natural în zonele locuibile din teritoriile de dezvoltare Medgidia-Silistra”, derulat prin Programul Phare CBC România – Bulgaria 2006 şi reprezentanţii S.C. Argif Proiect S.R.L. Piteşti – elaboratorul celor 11 studii de fezabilitate necesare. La şedinţa desfăşurată în sala de consiliu a Primăriei Medgidia au participat factorii responsabili implicaţi în proiect, şi anume, membrii echipei de proiect din primărie, domnul primar Marian Iordache, reprezentanţi ai SC Argif Proiect SRL Piteşti., primarii membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Zonală Medgidia – Castelu, Peştera, Mircea Vodă, Tortoman, Cuza Vodă.
În cadrul şedinţei au fost predate spre analiză, tuturor  primăriilor partenere ADZM, drafturile studiilor de fezabilitate, urmând ca până la sfârşitul lunii octombrie să fie prezentate şi studiile în forma finală.  S-au purtat discuţii cu privire la sursele de finanţare ale studiilor de fezabilitate realizate prin proiect (avantaje şi dezavantaje ale finanţării prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi ale delegării serviciului de salubrizare unui operator regional) precum şi analiza unor  programe de finanţare deschise unde pot fi accesate fonduri pentru realizarea celor patru staţii de compostare şi a staţiei de sortare, din regiunea de dezvoltare Medgidia.
Contractul de finanţare este în valoare de 135.872 euro, din care 120.872 euro reprezintă suma solicitată de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, iar 15.000 EUR, contribuţia Consiliului Local Medgidia.
Prin studiile de fezabilitate pentru colectarea selectivă a deşeurilor (în localităţile Castelu, Cuza Vodă, Tortoman, Siliştea, Mircea Vodă şi Peştera), studiile de fezabilitate pentru staţiile de compostare, elaborarea studiului de fezabilitate pentru punerea în funcţie, la Medgidia, a instalaţiilor de depozitare, sortare, reciclare şi transformare a deşeurilor rurale şi urbane se urmăreşte dezvoltarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor urbane şi respectiv, comunale.
“Acest proiect propune un sistem integrat de gestionare a deşeurilor, pe de o parte prin implementarea sistemului de colectare selectivă la Medgidia în gospodăriile individuale şi localităţi limitrofe şi, prin implementarea unei modalităţi tehnice de compostare a deşeurilor de natură organică”, a declarat primarul municipiului Medgidia, dl. Marian Iordache.


6 octombrie 2009
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii