Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a incheiat cea de-a IV-a editie a Saptamanii Voluntariatului

ro

26 Apr, 2010 18:36 1279 Marime text
voluntar_1.jpgÎn perioada 19-25 aprilie a.c. s-a desfăşurat la Medgidia cea de-a IV-a ediţie a ,,Săptămânii Naţionale a Voluntaratului".

Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia şi Centrul pentru Resurse Civice, împreună cu Asociaţia ,,Voluntarilor din Medgidia" şi Asociaţia ,,Alături de oameni" din Medgidia.

voluntar_2.jpgSăptămâna a inclus diverse activităţi de voluntariat, concursuri şi jocuri pe teme ecologice, menite să dezvolte spiritul caritabil şi să-i responsabilizeze pe copiii şi tinerii din localitate. Voluntarii au participat la seminarul ,,Voluntariatul prin ochii copiilor", ce a avut ca scop expunerea ideilor, acţiunilor, percepţiilor copiilor în ceea ce priveşte voluntariatul la nivel local, la expoziţii pe tema voluntariatului şi la alte activităţi precum: ecologizarea parcurilor din Medgidia şi plantarea de brăduţi şi panseluţe în piaţeta Decebal, concursul de prezentare a unor modele vestimentare realizate din materiale ecologice, vizitarea persoanelor internate în Spitalul Municipal, care nu au întreţinători legali.

Organizatorii au pregătit pentru ziua de vineri, 23 aprilie, un meci de baschet demonstrativ între voluntarii Centrului pentru Resurse Civice şi voluntarii cu dizabilităţi fizice, membri ai organizaţiei ,,Alături de Oameni", cu scopul de a populariza conceptul de egalitate a şanselor şi a acţiunilor de voluntariat întreprinse. Săptămâna s-a încheiat cu o seară dedicată voluntariatului, organizată duminică, la Clubul Pensionarilor, în cadrul căreia s-au acordat diplome de participare pentru cei care s-au implicat activ la acţiunile din această săptămână.

În activităţile desfăşurate la Medgidia au fost angrenaţi şi edilii municipiului, domnul primar Marian Iordache şi domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu, care i-au susţinut permanent pe copii în acţiunile lor, încurajându-le implicarea în faptele de caritate. ,,Cred că toţi cei care au participat la activităţile acestei săptămâni a voluntariatului au avut de învăţat câte ceva, iar copiii şi tinerii au reţinut că este important să fie alături de cei mai puţin norocoşi care au nevoie de ajutor. De asemenea, de menţionat şi faptul că implicarea lor în acţiunile oraşului este necesară dacă vrem cu toţii să trăim într-un oraş modern şi în continuă dezvoltare, în care toţi locuitorii au şanse egale", a afirmat domnul primar Marian Iordache.

26 aprilie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii