Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Dan Spătaru"

ro

08 Oct, 2012 18:37 1033 Marime text
Duminică seara s-a încheiat încă o ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească „Dan Spătaru". Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, şi a fost organizat de Consiliul Local Medgidia, Primăria Muncipiului Medgidia şi A.N.C.C.S.R. prin Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu", fiind un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. După două seri de concurs în care s-au întrecut 20 de concurenţi din România, Republica Moldova, Italia şi Rusia, juriul a deliberat câştigătorii. În seara Galei Laureaţilor, pe lângă trofeu şi cele trei premii, au fost înmânate mai multe premii speciale, deorece organizatorii au considerat că toţi concurenţii au voci bune şi trebuie răsplătite. Trofeul „Dan Spătaru" a fost înmânat de doamna Sida Spătaru şi domnul primar Marian Iordache concurentei Marcela Scripcaru, care a interpretat melodiile „Lie ciocârlie" şi „Pe drumul meu". Premiul I i-a revenit concurentului italian Amatto Scarpelino, cu melodia „L' uomo senza eta", premiul II i-a fost decernat de doamna viceprimar Luminiţa Vlădescu lui Andrei Ciobanu cu melodia „Ţărăncuţă, ţărăncuţă" iar premiul III, înmânat de reprezentantul sponsorului oficial - Lafarge Ciment a ajuns la Rodica Tudor, care a interpretat în seara galei melodia „Noapte caldă".

În cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului s-au mai acordat următoarele premii: Premiul Actualitatea Muzicală, înmânat de Andrei Kerestely lui Danielle Ruggieri, care a interpretat melodia lui Dan Spătaru „Ştrengarul", premiul Radio România, înmânat de Titus Andrei Oxanei Budeanu din Chişinău, cu melodia „Pedepseşte-mă, dar nu pleca", premiul din partea cetăţeanului de onoare Elena Frâncu, înmânat de un membru al juriului - consiler Daniela Daniel lui Selatin Keazim - „Nu m-am gândit la despărţire". Consulatul Republicii Turcia la Constanţa a oferit, prin intermediul doamnei consul Füsun Aramaz un premiu Alessiei Fabiano din Italia. Membră a juriului, doamna Mirela Fugaru a oferit premiul „Cornel Fugaru" Francescăi Ilie, cu melodia „Dă-mi din nou curajul de-a trăi". Şi în acest an, Arhiepiscopia Tomisului a fost alături de festivalul de la Medgidia, ÎPS Teodosie decernând de această dată două premii, pentru Vicktoria Polinskaya şi Selatin Keazim. Artistei din Italia, Neyla, i-a fost oferit premiul Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sidicatelor România, premiu înmânat de directorul Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu", Tiberiu Rusu. Domnul deputat Mihai Lupu a oferit premiul organizatorilor, concurentei Andreea Ilie. De asemenea, a fost oferit şi premiul Consiliului Judeţean Constanţa lui Evdochin Baxanean din Republica Moldova.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească „ Dan Spătaru" a fost încheiată de solistele Andra şi Nico, care au oferit publicului melodii ritmate şi dansante.

08 octombrie 2012

Compartiment Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii