Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat cea de-a VIII-a ediţie a Taberei de Pictură de la Medgidia

ro

29 Aug, 2011 17:39 1426 Marime text

p8285030.jpgÎn perioada 18-28 august, s-a desfăşurat la Medgidia ce-a de-a VIII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură ,,Lucian Grigorescu". La această ediţie au participat 14 pictori din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Turcia şi România, artişti plastici ce au lăsat municipalităţii opere importante. Au fost prezenţi în tabăra de la Medgidia: Mufit Isler şi Rusen Esref Yilmaz din Turcia, Miroslav Iovanovich - Serbia, Simonida Filipova Kitanovska şi Sonja Dimovska din Macedonia, Gergana Rahneva şi Rumen Racicov din Bulgaria, Cornelia Gherlan, Oana Sfetcu, Mariana Samoilă, Octavia Stratulat, Ioana Streinu, Constantin Papadopol şi Mircea Costea din România. Fiecare pictor a realizat câte trei lucrări plastice, opere ce vor fi expuse în Spitalului Municipal Medgidia, continuându-se astfel programul de agrementare plastică a spaţiilor publice din cadrul instituţiei medicale, conform proiectului de terapie prin artă, iniţiat în urmă cu doi ani.

p8285046.jpgFinalul Taberei de Pictură a fost marcat de vernisajul care a avut loc duminică, de la ora 18.00, în Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu". La eveniment au fost prezenţi consilieri locali, directori ai instituţiilor de învăţământ din localitate, cadre medicale, oameni de afaceri şi autorităţile locale. Invitaţii au avut ocazia să îi cunoască pe cei 14 artişti participanţi şi să admire operele de artă rezultate în urma muncii lor.

Un oaspete important a fost doamna Alice Dinculescu, binecunoscutul critic de artă, care a răspuns prezent şi în acest an, fiind alături de artişti şi exprimându-şi părerea avizată referitor la tablourile realizate în acest an. ,,Le mulţumim artiştilor care au fost prezenţi anul acesta şi, deşi mâine pleacă, lasă aici la Medgidia opere însemnate. Tabăra a ajuns la cea de-a opta ediţie, şi aştept cu nerăbdare împlinirea unui deceniu de activitate. În aceşti ani, municipalitatea a devenit mai bogată cu tablouri impresionante pe care, poate, într-o zi, le vom putea admira în muzeul de Artă de la Medgidia", a spus doamna Dinculescu.

p8285048.jpgCriticul de artă a făcut o scurtă descriere pentru fiecare pictor, iar domnul primar Marian Iordache le-a înmânat acestora diplomele de participare, felicitându-i pentru rezultatele lor şi mulţumindu-le totodată pentru efortul întreprins în aceste zile. ,,S-a încheiat o nouă ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură de la Medgidia, la finalul căreia suntem fericiţi să vedem rezultatele muncii voastre pentru care vă mulţumim şi vă suntem recunoscători. Sper că aţi trăit experienţe noi la Medgidia şi vă veţi reîntoarce cu plăcere în tabara noastră şi în anii următori. În ceea ce priveşte municipiul, comunitatea noastră este mai bogată atât spiritual cât şi material, datorită tablourilor pe care le admirăm azi aici, şi le interpretăm fiecare după propiile gusturi şi simţăminte, iar începând cu zilele următoare ele vor bucura privirile pacienţilor, cadrelor medicale şi vizitatorilor din spital", a spus domnul primar Marian Iordache.

După vernisaj, artiştii şi-au împărtăşit opiniile despre cele zece zile petrecute împreună, şi-au luat la revedere de la organizatori şi au promis că vor reveni de câte ori vor avea ocazia la Medgidia, încheindu-se astfel ce-a de-a VIII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură de la Medgdia.

29 august 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii