Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a strans suma de bani necesara operatiei lui Alexandru!

ro

19 Feb, 2010 20:24 1196 Marime text

caz_umani_1.jpgÎn luna ianuarie, la Medgidia a demarat campania de strângere de fonduri pentru cazul umanitar prezentat în cadrul emisiunii ,,Aruncaţi din tren" a televiziunii Antena 1, ediţia de la Medgidia. Subiectul emisiunii l-a constituit cazul lui Alexandru Netejoru, un tânăr de 19 ani, care în urmă cu câteva luni fusese victima unui accident de maşină.

Explozia unui cauciuc a fost cauza accidentului, în urma căruia, Alexandru a suferit grave arsuri pe faţă şi, pentru a căror vindecare, este nevoie de intervenţii chirurgicale, în valoare de 7000 de euro.

caz_umani_2.jpgAnca Sigartău şi Ionuţ Atodiresei au fost aruncaţi din tren la Medgidia, pentru a munci în beneficiul lui Alexandru şi cu scopul de a strânge banii necasari operaţiei tânărului. Cei doi au reuşit să colecteze doar o parte din suma necesară, sumă care a reprezentat răsplata pentru munca prestată de artişti, în cadrul mai multor societăţi comerciale din Medgidia. Echipa formată din Anca şi Ionuţ a primit o sumă de bani şi de la primarul municipiului Medgidia, pentru activitatea de administraţie publică depusă, dar şi de la cetăţeni inimoşi ai municipiului, care, auzind despre situaţia lui Alexandru, nu au ezitat să dăruiască din puţinul lor, câţiva bănuţi.

Şi pentru că mai erau necesari încă 3000 de euro pentru completarea sumei necesare, cele două vedete au avut iniţiativa organizării unei activităţi de strângere de fonduri, de anvergură. Vedetele, în complicitate cu reprezentanţi ai primăriei municipiului Medgidia, au pus la cale organizarea unui spectacol caritabil, la Medgidia, la reuşita căruia şi-au contribuit şi alţi artişti. Astfel că, marţi, 16 februarie, Nicola, Play&Win şi Leticia, Ionuţ Galani, Elena şi Iuliana Zlatov, iluzionistul Bogdan Muntean şi Anca Sigartău împreună cu 1-Q Sapro au fost toţi parte la spectaolul caritabil de la Medgidia, intitulat ,,Cum m-am lăsat de gândit".

Banii încasaţi din vânzarea celor 700 de bilete, împreună cu donaţiile făcute în timpul spectacolului de către oamenii prezenţi în public, au contribuit hotărâtor la completarea celor 7000 de euro necesari operaţiei. La specacolul desfăşurat la Sala Sporturilor ,,Iftimie Ilisei" au luat parte şi reprezentanţii societăţilor unde au lucrat protagoniştii emisiunii, precum şi şefii administraţiei locale - domnul primar Marian Iordache şi domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu. ,,Încă o dată, oamenii din Medgidia au dat dovadă de solidaritate, au demonstrat că pot fi alături de semenii lor aflaţi în dificultate şi că sunt dispuşi să dăruiască, din puţinul lor, pentru şansa la viaţă. O mână întinsă altei mâini, care cere ajutor reprezintă lucrul care atestă că, într-o lume a schimbării, a violenţei şi a luptei continue, umanitatea încă nu şi-a pierdut valorile. Datorită oamenilor, visurile lui Alexandru de a fi un tânăr normal, şi de a-şi vedea chipul în oglindă la fel ca ceilalţi va deveni, cât de curând, realitate", a declarat la finalul spectacolului domnul primar Marian Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii