Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte proiecte de hotărâre aprobate în şedinţa ordinară din ianuarie

ro

01 Feb, 2013 13:35 1045 Marime text

Joi, 31ianuarie , la Primăria Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local începând cu orele 18.00. Pe ordinea de zi au fost înscrise 9 proiecte de hotărâre, dintre care două nu au întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi aprobate : ,, Aprobarea completării inventarului domeniului privat al Municipiului Medgidia" şi ,, Aprobarea vânzarii, prin licitaţie publică, a imobilului teren, proprietate privată a Municipiului Medgidia, situat în Medgidia, str.Română, nr.54B cu destinaţia construire locuinţă şi prestări servicii".

La primul punct s-a aprobat „Numirea reprezentanţilor Consiliului Local Medgidia în Consiliile de administraţie şi în Comisiile de evaluare şi asigurarea calităţii, ale unităţilor de învăţământ preuniversitar aflate pe raza administrativ teritorială a Municipiului Medgidia, începând cu anul şcolar 2012-2013". Al doilea punct aprobat în sedinţă a fost „ modificărea statului de funcţii al aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia, în sensul trasformării, în cadrul Direcţiei de Gestionare a Domeniului Public şi Privat, a Compartimentului de colectare deşeuri în Compartiment protecţia animalelor.

Cel de-al treilea punct , propune, "aprobarea prelungirii valabilităţii Planului Urbanistic General al Muncipiului Medgidia". Planul Urbanistic General are caracter director si strategic, cât ;i caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritorială are obligaţia să îşi întocmească şi să îşi aprobe Planul Urbanistic General, care se actualizează periodic la cel mult 10 ani.

De asemenea consilierii locali au aprobat lista de priorităţi pentru repartizarea locuinţelor sociale si a celor construite din fond locativ de stat, pentru anul 2013, în funcţie de punctajul acordat de comisia responsabila de analizarea cererilor formulate de cetăţenii municipiului Medgidia.

La punctul numărul 5 s-a votat "proiectul de hotărâre pentru aprobarea transmiterii în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, a tronsonului de drum în lungime de 2,547 km, cuprins intre DN 22C si podul rutier, ce face parte din domeniul public al Municipiului Medgidia, in vederea reabilitării,,.

Popunerea are în vedere posibilitatea finanţării de către Consiliul Judeţean Constanţa, a lucrărilor privind reabilitarea covorului asfaltic al tronsonului de drum cuprins între DN 22 şi podul rutier ( str.Silozului- str.Independenţei), pe lungimea de 2,547 km, în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a transportului rutier de mărfuri, precum si asigurarea protecţiei cetăţeanului.

Alte două proiecte au fost admise şi anume: ,,Aprobarea acordului CLM pentru ratificarea Convenţiei civile nr.72/28.03.2012 încheiată cu SC.Westwind Mereni SRL,, în vederea obţinerii autorizaţiei de execuţie pentru asigurarea funcţionării normale a capacitaţilor energetice. Propunerea are in vedere încheierea cu SC.Westwind Mereni SRL a unei convenţii civile nr.72/28.03.2012 al cărui obiect îl reprezintă constiuirea de către Municipiul Medgidia în favoarea investitorului, a unui drept de acces şi a unui drept de servitute de trecere subterană, asupra unor drumuri de exploatare în vederea construirii şi instalării infrastructurii de cabluri pentru a asigura legătura între Parcul eolian şi staţia de transformare 110Kv/400Kv Medgidia Sud.

Ultimul proiect de hotarare aprobat de consilierii locali a fost cu privire la evaluărea performanţelor profesionale individuale pe anul 2012, ale Secretarului Municipiului Medgidia.

01 februarie 2012

Compartiment Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii