Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul Primariei trimis in fata Comisiei de Disciplina a Prefecturii

ro

02 Jul, 2009 19:42 2259 Marime text

     PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
     905600,  Str .Decebal, nr.35,   
     tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
     e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Secretarul Primăriei trimis în faţa Comisiei de Disciplină a Prefecturii

       În ultimele luni, la nivelul Primăriei Municipiului Medgidia, s-au constatat unele deficienţe cu privire la activitatea depusă de doamna Rodica Trăistaru – secretarul unităţii administrativ-teritoriale Medgidia. În urma verificărilor interne, domnul Marian Iordache – Primarul Municipiului Medgidia a întocmit, în data de 25 iunie 2009, o sesizare către Comisia de Disciplină constituită la nivelul judeţului Constanţa pentru analizarea faptelor secretarilor unităţilor administrativ teritoriale sesizate ca abateri disciplinare. Sesizarea a ajuns la Prefectura Judeţului Constanţa şi a fost înregistrată sub nr.7858/01.07.2009.
În sesizare se arată că începând cu data de 01 ianuarie 2009, Primăria se confruntă cu o serie de probleme legate de activitatea desfăşurată de secretarul municipal, doamna Rodica Trăistaru, ce determină întârzieri în efectuarea lucrărilor, precum şi probleme legate de redactarea proiectelor de hotărâre şi întârzieri în prezentarea materialelor pentru şedinţele de consiliu, toate acestea determinând impedimente în desfăşurarea în condiţii normale a activităţii din cadrul instituţiei.
      Totodată, doamna secretar municipal Rodica Trăistaru este acuzată că emite avizele de legalitate discreţionar, după bunul plac, fapt care cauzează întârzieri la redactarea şi eliberarea unor documente către cetăţenii municipiului Medgidia şi nu numai, un exemplu în acest sens fiind refuzul de a semna dispoziţia de încetare a contractului de muncă încheiat cu asistentul personal Maltezu Ionela, deşi în prealabil semnase două dispoziţii asemănătoare refritoare la asistenţii personali Molan Doiniţa şi Bărbat Petrică.
      „În aceste condiţii, mă întreb câtă încredere mai pot să am în avizul de legalitate dat de doamna Trăistaru Rodica”, afirmă Primarul Municipiului Medgidia în sesizarea înaintată Comisiei de Discipline din cadrul Prefecturii Judeţului Constanţa.
      De asemenea, doamna secretar Trăistaru Rodica s-a dovedit a fi, în mod repetat, neglijentă în rezolvarea lucrărilor, pricinuind de multe ori întârzierea acestora, fapt care a determinat un circuit greoi şi anevoios al documentelor  care a afectat şi celelalte compartimente din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.
      Referitor la atribuţiile secretarului legate de pregătirea şedinţelor de consiliu şi prevăzute de legea nr.215/2001, în ultimele şase luni materialele destinate studiului au ajuns cu întârziere la consilierii locali, iar modul de redactare a proiectelor de hotărâri a lăsat mult de dorit. Mai mult, textele hotărârilor de consiliu sunt redactate cu o formulare greoaie, complicată şi din care nu se înţelege mare lucru, motiv pentru care în nenumărate rânduri au cauzat dezbateri aprinse în şedinţele Consiliului Local, iar ulterior au dus chiar la o aplicare greoaie a acestora. Printre hotărârile de acest tip se numără HCL 34 din 26.02.2009 privind repartizarea unei locuinţe din blocul ANL MS6, HCL 86 din 30.04.2009 privind repartizarea unei locuinţe sociale în blocul GIC. Mai mult, atât prima cât şi ultima hotărâre nu sunt însoţite, în anexă, de rapoartele de specialitate făcute de DGDPP Medgidia, sub numerele 4801/2009, 7887/2009 şi 9535/2009. Aceste fapte, care au adus atingere imaginii Primăriei şi Consiliului Local, au fost sesizate şi de către consilierii municipali, aşa cum reiese din procesele-verbale ale şedinţelor de consiliu din data de 09.04.2009 şi 28.05.2009. 
      Deşi i s-a atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la întocmirea materialelor de şedinţă, aşa cum reiese din procesele-verbale ale şedinţelor de consiliu din 09.04.2009 şi 28.05.2009, doamna secretar Rodica Trăistaru nu a înţeles să remedieze carenţele care au apărut în activitatea desfăşurată, iar situaţia descrisă mai sus este prezentă, iar materialele de lucru ajung cu întârziere nejustificată la consilierii locali şi nu cum prevede legea 215/2001 – 5 zile înainte de şedinţele ordinare şi trei zile înainte de şedinţele extrsordinare. Au existat cazuri nenumărate în care materialele au ajuns pe masa consilierilor locali, spre studiu, cu două zile sau chiar cu o zi înainte de şedinţa de consiliu şi cazuri în care, din cauza nepregătirii la timp a acestor materiale, a fost schimbată de mai multe ori ordinea de zi a şedinţelor de consiliu.
      Mai mult, atunci când i s-a solicitat punctul de vedere, în cadrul şedinţelor de consiliu, cu privire la avizele de legalitate, doamna Rodica Trăistaru a răspuns evaziv, de genul „conform dispoziţiilor domnului primar..., practic la emiterea avizului de legalitate am avut în vedere referatul persoanei responsabile”, afirmaţii care induc consilierilor şi cetăţenilor o stare de nesiguranţă şi de confuzie cu privire avizele de legalitate emise de secretarul municipal şi la hotărârile de consiliu aprobate.
      Faţă de toate aceste aspecte de mai sus, conform art.27 şi următoarele din H.G. nr.1344/2007, conform art.77 şi 78 din Legea 188/1999 şi art.117 din Legea 215/2001, Primarul Municipiului Medgidia, domnul Marian Iordache, a sesizat Comisia de Disciplină din cadrul Prefecturii Judeţului Constanţa cu privire la activitatea doamnei secretar Rodica Trăistaru.
 
2 iulie 2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Trestar Paul 28 Sep, 2009 11:34 Redactarea proiectelor de hotarare se face de cine le initiaza