Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă de lucru Polul de Competitivitate - Medgreen

ro

21 Mar, 2012 23:01 1006 Marime text

În urmă cu trei săptămâni, s-a semnat la Medgidia Memorandumul de înţelegere pentru constituirea clusterului asociat Polului de competitivitate în promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie - MEDGREEN. Scopul Memorandumului îl constituie dezvoltarea unei structuri de afaceri în jurul activităţilor de producere de echipamente pentru depoluarea mediului înconjurător şi de valorificare a surselor energetice secundare şi regenerabile în vederea producerii de echipamente şi prestării de servicii cu valoare adăugată mare, competitive pe piaţa naţională şi internaţională.

Marţi, 20 martie, la Primăria Medgidia a avut loc o întâlnire de lucru ce a avut ca scop discutarea unor noi propuneri de proiecte şi demararea procedurilor de pregătire a documentelor aferente Etapei I de depunere în cadrul apelului POSCCE 1.3.1 Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional - Poli de competitivitate. La întâlnire au participat reprezentanţi ai Primăriei Medgidia, expertul olandez în domeniul biogazului - Jan Driegen- din partea firmei olandeze Ogin Biogas BV, profesori din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, cadre didactice de la Grupul Şcolar Topraisar, un reprezenant Lafarge Ciment România, un reprezentant al INCDM „Grigore Antipa" Constanţa, precum şi reprezentanţii unor societăţi comerciale din Medgidia. Prezent la şedinţa de lucru, domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu şi-a manifestat sprijinul în demersurile pentru crearea polului de competitivitate MedGreen.

La începutul întâlnirii a fost trecut în revistă conceptul PC MedGreen şi proiectele propuse până în momentul de faţă şi s-au punctat câteva aspecte ale ghidului solicitantului pentru operaţiunea 1.3.1 poli de competitivitate. Participanţii au ridicat problema contribuţiei în natură şi a aspectelor legale cu privire la aceasta. Domnul profesor Eden Mamut a reiterat ideea extinderii PC MedGreen în câteva locaţii cheie pentru proiectul cu privire la exploatarea energiei solare (la Topraisar), pentru proiectul de valorificare a potenţialului de biomasă (la Murighiol), pentru proiectul de recuperare a energiei valurilor şi a vântului şi pentru proiectul de biogaz. De asemenea, domnul profesor a ridicat problema implicării INCDM „Grigore Antipa" în proiectul de recuperare a energiei valurilor şi a vântului.

În cadrul următoarei şedinţe de lucru ce va avea loc săptămâna viitoare, fiecare echipă de proiect va prezenta fişa de proiect şi va adapta proiectul în funcţie de cerinţele ghidului.

21 martie 2012

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii