Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta ordinara a Consiliului Local Medgidia

ro

20 Oct, 2009 20:15 1281 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

                                                                                         
Nr. 23310 /20.10.2009

Luni, 19 octombrie 2009, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului Local Medgidia. Pe ordinea de zi au figurat 12 proiecte de hotărâri, care au întrunit toate voturile necesare pentru a fi aprobate.
La punctul nr. 1 a fost aprobată ,,reglementarea circulaţiei rutiere în zona de Vest a municipiului Medgidia”. Prin această reglementare se vor introduce sensuri unice pe mai multe artere de circulaţie, fapt care va genera o fluidizare a traficului pe unele străzi din zonă.
La următoarele două puncte s-a aprobat atribuirea denumirii ,,Aleea Fagului” unei străzi din municipiul Medgidia, zona Est, precum şi modificarea organigramei şi a statului de personal ale aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.
 În şedinţa de luni seara, consilierii locali au votat pozitiv şi proiectul de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Medgidia, domnul Marian Iordache, prin care s-a decis vânzarea mai multor imobile, având la bază cererea unor persoane fizice şi premisa încurajării proprietăţii private, precum şi atragerea de noi venituri la bugetul local. În acest sens s-au aprobat următoarele proiecte de hotărâri: ,,aprobarea vânzării imobilului teren ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 18 mp situat în Medgidia, str. Ştefan cel Mare, nr.35B, aferent construcţiei proprietatea S.C. SUPERMED S.R.L.”, ,,Aprobarea vânzării imobilului teren ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 55 mp situat în Medgidia, str. Silozului nr.32G, aferent construcţiei proprietatea dlui Bârzan Gheorghe”, ,,Aprobarea vânzării, prin licitaţie publică a imobilului teren ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 600 mp, situat în Medgidia, str.Vâlcelelor, fn”, ,,Aprobarea vânzării, prin licitaţie publică, a imobilului ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, situat în Medgidia, str. Independenţei, nr.12A, în vederea realizării unui complex rezidenţial şi comercial”. 
S-a mai aprobat şi ,,concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil-teren ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 2200 mp, situat în mun. Medgidia, str. Silozului, cu destinaţia amenajare atelier auto”. Concesionarea reprezintă o formă de exploatare a imobilului-teren prin care se poate asigura realizarea unor venituri la bugetul local, încurajând şi stimulând totodată iniţiativa privată.
Ultimul punct, deşi a stârnit cele mai multe reacţii adverse din partea consilierilor PD-L, a fost aprobat. Acesta a fost ,,Aprobarea privind delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare către S.C. RAJA S.A., novarea si aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de apa si de canalizare, aprobarea aderării unor noi unitati administrativ- teritoriale la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa – Canal Constanta, aprobarea Studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici, a disponibilitatii terenurilor, a Regulamentului serviciului de alimentare cu apa şi de canalizare şi a Caietelor de sarcini ale serviciului, precum şi modificarea HCL nr. 23/26.02.2009 şi art. 3 din HCL nr. 116/23.07.2009 ale Consiliului Local Medgidia”. Din cauza datoriilor mari cauzate de pierderile de apă, neplata serviciului de către cetăţeni, subdimensionarea şi uzura avansată, numărul insuficient de instalaţii de epurare a apelor uzate, delegarea acestui serviciu a fost aprobată în şedinţa ordinară din iunie a acestui an. La motivele de mai sus s-au mai adaugat necesitatea modernizării instalaţiilor, consumul energetic ridicat atât la sursele de apă cât şi la staţiile de pompare apă uzată, precum şi lipsa dotărilor corespunzătoare pentru remedierea avariilor apărute şi resursele financiare limitate. Totodată, pentru a beneficia de fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu este necesar ca administrarea acestui serviciu să fie delegată unui operator regional, iar singura societate din zonă care deţine această calitate este S.C. RAJA S.A. Constanţa. În cadrul aceleiaşi hotărâri, consilierii locali au aprobat şi modificarea H.C.L. nr. 116/16.10.2007, prin intermediul căreia se stabileşte împuternicirea unui reprezentant al Consiliului Local Medgidia în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Apă – Canal Constanţa pentru a vota în favoarea adoptării Actelor Adiţionale la Actul Constitutiv şi la Statul ADIC Constanţa.
La punctul diverse a fost prezentat raportul Poliţiei Comunitare pe trimestrul III, constând în relatarea situaţiei privind numărul amenzilor acordate de către poliţiştii comunitari şi al diferitelor acţiuni organizate de Poliţia Comunitară.  


20 octombrie 2009

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia              

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii