Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă pentru stabilirea de măsuri de prevenire a furtului capacelor de canalizare

ro

10 Sep, 2010 17:58 1271 Marime text
Primăria Medgidia şi S.C. RAJA S.A. au convocat joi o şedinţă cu administratorii firmelor de fier vechi din localitate, în vederea demarării unei campanii de stopare a furtului de capace de canalizare din oraş. Au fost prezenţi reprezentanţi ai aproximativ 20 de societăţi care au ca obiect de lucru colectarea fierului vechi pe raza municipiului, dl. viceprimar Sorin Ţuţuianu, şeful adjunct al S.C. RAJA Medgidia, doamna Dorina Ilea, comandantul Poliţiei Municipale, domnul Vasile Dăogaru, şi reprezentanţi din cadrul biroului Corp Control al Primăriei Medgidia.

Domnul viceprimar le-a expus celor prezenţi motivul pentru care au fost convocaţi la această întrunire. ,,Deoarece lipsesc nu mai puţin de 187 de capace de canalizare, porţi metalice, echipamente de natură electrică, am considerat că este necesar să vă convocăm aici pentru a găsi împreună soluţii să stopăm fenomenul acestor infracţiuni, deoarece dumneavoatră puteţi contribui în cea mai mare masură la depistarea celor care aduc spre vânzare astfel de obiecte la centrele de colectare a fierului vechi", a spus domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu. Tot acesta a mai precizat că, deşi interesul administraţiei locale este să sprijine întreprinzătorii să îşi desfăşoare activitatea, dacă nu sunt respectate condiţiile legii şi colectorii de fier vechi vor fi depistaţi că primesc de la clienţi capace de canalizare, li se vor ridica autorizaţiilor de funcţionare.

Şi dl. comisar şef Vasile Dăogaru le-a transmis administratorilor că vor fi obligaţi să primească fierul de la clienţi doar pe bază de carte de identitate şi doar de la persoane adulte, indiferent ce materiale feroase vor aduce la centru. ,,Lipsa capacelor reprezintă un pericol pentru locuitori, deorece pot conduce la producerea de accidente, şi cauzează un important prejudiciu financiar societăţii RAJA, deci gândiţi-vă că dacă primiţi astfel de obiecte faceţi rău unui oraş întreg ", a mai spus şeful Poliţiei Municipale Medgidia.

Patronii şi administratorii centrelor de colectare de fier vechi din localitate s-au arătat dispuşi să colaboreze pentru a diminua procesul de sustragere a capacelor de canalizare, spunând că toţi conştientizează că lipsa unui singur astfel de capac reprezintă un adevărat pericol, deoarece chiar şi proprii copii pot cădea în canalizare sau ei înşişi îşi pot distruge autoturismul.

Primăria Medgidia face apel la toţi cetăţenii care deţin informaţii despre persoanele care sustrag şi, ulterior, vând capacele de canalizare, indicatoarele rutiere cât şi cablurile electrice, să nu ezite să relateze toate informaţiile Poliţiei Municipiului, pentru a ajuta la prinderea infractorilor.

10 septembrie 2010

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii