Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solişti din Medgidia, premiaţi la Albena

ro

30 Jun, 2011 17:32 1121 Marime text

În perioada 21-28 iunie 2011, în localitatea Albena, Bulgaria, s-a desfăşurat cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional ,,Folclor fără frontiere". Şi în acest an, la festival au participat copii talentaţi din Medgidia, care nu s-au întors din Bulgaria fără premii. Fanfara municipală ,,Dan Spătaru" a obţinut premiul III la secţiunea dedicată orchestrelor/fanfarelor, iar la secţiunea instrumente populare, acelaşi loc a fost ocupat de elevul Eduard Iarcă (interpret la fluier). Medgidia a obţinut şi un premiu I, graţie elevei Daria Peltea, medaliată la secţiunea interpretare vocală. Nici formaţia de mandoline ,,Carasu" din Medgidia nu s-a întors cu mâna goală, copiii din cadrul orchestrei fiind răsplătiţi cu menţiune. Atât soliştii cât şi interpreţii la instrumente sunt pregătiţi de domnul profesor Adrian Dumitrache, în cadrul cercurilor Casei de Cultură ,,I. N. Roman".

Competiţia din Bulgaria a fost strânsă, deoarce au participat nu mai puţin de 250 de formaţii şi solisţi, din 17 ţări precum Macedonia, Mexic, Azerbaigean, Canada, Rusia, Ucraina.

,,Mă bucur şi mă mândresc cu faptul că tinerii şi copiii din Medgidia se întorc mereu cu premii, atât de la festivalurile naţionale cât şi de la cele internaţionale. Este meritul lor, al profesorilor dar şi al părinţilor care îi susţin şi cred în ei. Îi felicit din tot sufletul, şi le doresc să aibă succes şi pe viitor, pentru că sunt copii talentaţi şi muncitori, care merită să fie recompensaţi pentru efortul şi dăruirea lor", a spus domnul primar Marian Iordache, la aflarea rezultatelor obţinute de elevii din Medgidia.

30 iunie 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii