Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii din Medgidia, implicati in realizarea Planului Urbanistic General al municipiului!-29.04.09

ro

29 Apr, 2009 20:50 1001 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Tinerii din Medgidia, implicaţi în realizarea Planului Urbanistic General al municipiului!

Casa de Cultură „I.N. Roman” din Medgidia a găzduit în data de 28 aprilie, o dezbatere publică cu tema „Vocea tinerilor din Medgidia dă tonul comunităţii!”. Întâlnirea a fost organizată de Centrul pentru Resurse Civice, în parteneriat cu Primăria Medgidia. Scopul dezbaterii a fost acela de a aduce în prim-plan viziunea tinerilor din Medgidia cu privire la dezvoltarea durabilă a localităţii. Din partea Centrului pentru Resurse Civice a fost prezent preşedintele organizaţiei, domnul Cosmin Bârzan, iar din partea Primăriei Medgidia a participat domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu. A mai fost prezent, domnul George Ghiordănescu, comisar-şef din partea Comisariatului pentru Societatea Civilă, Constanţa.
Tinerii prezenţi la Casa de Cultură ,,I.N. Roman” au fost invitaţi să-şi spună părerea lor în calitate de cetăţeni ai oraşului, despre cum ar dori să arate Medgidia în viitorul apropiat, ideile şi opiniile lor fiind importante pentru administraţia locală. Adolescenţii au fost informaţi despre proiectul înfiinţării a două centre pentru tineret, pe locul a două centrale termice dezafectate, din cartierele de Vest (str. Mihai Bravu) şi, respectiv, Est (str. Paltinului), conform HCL 27/26 februarie 2009. Întrebaţi despre cum percep ei înfiinţarea acestor centre şi ce servicii ar dori să se desfăşoare în cadrul acestora, tinerii au răspuns că ar fi oportună pentru ei o bibliotecă virtuală, unde să consulte cărţi electronice şi să conlucreze la realizarea de materiale informaţionale şi educaţionale în format electronic. De asemenea, tinerii îşi mai doresc înfiinţarea unor piste pentru role şi pentru biciclete în oraş, un patinoar şi o pistă de skateing. Domnul viceprimar le-a explicat liceenilor ce înseamnă Planul Urbanistic General, şi faptul că fiecare locuitor poate contribui la conturarea aspectul viitor al oraşului. ,,Vă invit să daţi frâu liber ideilor şi imaginaţiei, pentru că aveţi şansa să vă spuneţi părerea, să fiţi părtaş la construirea imaginii viitoare a oraşului”, le-a spus domnul viceprimar tinerilor.
În partea a doua a întâlnirii, s-a dezbătut noţiunea de voluntariat, tinerii fiind invitaţi să se implice alături de administraţia locală şi alte asociaţii nonguvernamntale în acţiuni de voluntariat şi de ajutorare a persoanelor aflate în nevoie. „Ca şi voluntari veţi avea un alt statut, o altă relaţie cu instituţiile, veţi fi priviţi altfel, vi se vor oferi diverse oportunităţi  pentru dezvoltarea voastră şi veţi avea anumite drepturi. Iar satisfacţiile nu vor întârzia să apară”, le-a transmis tinerilor domnul George Ghiordănescu.
În final, preşedintele Centrului de Resurse Civice, Cosmin Bârzan a precizat că autoritatea locală şi organizaţia non-guvernamentală cred în puterea de gândire şi de decizie a tinerilor, în importanţa consultării şi implicării lor în activităţi orăşeneşti.

29 aprilie 2009
Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii