Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima şedinţă de consiliu a anului

ro

23 Dec, 2011 20:55 955 Marime text

Consilierii locali s-au întrunit joi, 22 decembrie în şedinţa de consiliu a acestei luni. Pe ordinea de zi au fost înscrise 18 proiecte de hotărâre, din care un singur proiect nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis, şi anume punctul 9 - Aprobarea PUD "Lăcaş de cult musulman" şi transmiterea în folosinţă a imobilului teren situat în Medgidia, str. Industriei, fn, către Muftiatul Cultului Musulman din România" .

La primul punct consilierii au votat „Aprobarea trecerii din domeniul privat în domeniul public al municipiului Medgidia a imobilului teren în suprafaţă totală de 159.373 mp situat în Medgidia, str. Poporului, nr.12 A, precum şi aprobarea dezmembrării acestuia în 7 loturi, după cum urmează: lotul nr.1-extindere parc public, lotul nr.2 -stradă proiectată, lotul nr.3-CC (SPP1), lotul nr.4 - parc panouri fotovoltaice, lotul nr.5 -CC, lotul nr.6 - CC, lotul7-CC (SPP2). Consilierii locali au votat, în cadrul ultimei şedinţe a acestui an proiectul privind „Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate pentru investiţia „Realizarea de noi capacităţi de producere a energiei verzi prin valorificarea resurselor energetice-regenerabile-localitatea Medgidia-Parc Fotovoltaic" cu finanţare din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa Prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice, Domeniul major de intervenţie 2. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este 18.400.016 lei, iar finaţarea se acordă prin modalitate nerambursabilă, ca procent din cheltuielile eligibile ale proiectului. Obiectivul realizării investiţiei îl reprezintă diversificarea surselor de producere a energiei, tehnologiilor şi infrastructurii pentru producţia de energie electrică, crearea de locuri de muncă în municipiu prin realizarea de capacităţi de producere a energiei din surse neconvenţionale.

În şedinţa lunii decembrie s-au aprobat şi proiectele privind „Aprobarea reconstituirii Comisiei Locale de Ordine Publică a Municipiului Medgidia", respectiv „Aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Locale de Ordine Publică a Municipiului Medgidia". De asemenea, a fost votat şi proiectul de aprobare a „Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia „Reabilitare sistem rutier străzi în municipiul Medgidia (etapa 1 şi etapa 2)". Investiţia are o valoare de 23.547,693 mii lei, iar suprafaţa totală supusă modernizării-reabilitării este de 128.440 mp, din care: 70.360 mp - carosabil, 26.280 mp trotuare, alei blocuri - 31.800 mp.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a fost înscris şi proiectul de aprobare a „transmiterii din administrarea Consiliului Local Medgidia în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a imobilului teren în suprafaţă de 29475 mp pe care se află depozitul urban neconform ce face parte din domeniul public al municipiului Medgidia". Prin transmiterea depozitului în administrarea CJC, acesta va fi inclus în proiectul ,,Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Constanţa". Un alt proiect admis în şedinţa ordinară a lunii decembrie a fost „Aprobarea transmiterii către Consiliul Judeţean Constanţa/RAJDP Constanţa a unor terenuri neproductive în vederea aplicării la „Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor". Suprafaţa propusă spre împădurire reprezintă teren degradat, situat pe următoarele amplasamente din Remus Opreanu şi Medgidia, în suprafaţă totală de aproximativ 50 hectare.

În şedinţa de ieri seară s-a aprobat concesionarea prin licitaţie publică a două imobile, vânzarea unui teren din Valea Dacilor, repartizarea unor unităţi locative aflate în administrarea DGDPP Medgidia. De asemenea, a fost votată şi completarea domeniului public al municipiului Medgidia, precum şi însuşirea şi completarea domeniului privat al municipiului.

La ultimele două puncte s-a votat ,,Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2011", respectiv ,,Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia".

23 decembrie 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii