Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua de 1 Decembrie - sarbatorita la Medgidia

ro

01 Dec, 2011 23:32 1017 Marime text

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită, anul acesta, într-un mod special la Medgidia. Aici, autorităţile locale au pregatit o serie de manifestări, pentru a le aminti cetăţenilor că ziua de 1 Decembrie este o zi specială pentru toţi românii, o zi în care trebuie să fim mândri de poporul român şi de înaintaşii care au lăsat moştenire această ţară. Activitatea de 1 Decembrie a debutat cu arborarea drapelelor - al României, al Uniunii Europene şi stema Medgidiei, şi intonarea imnulului de stat, de către cei prezenţi, în acompaniamentul Fanfarei „Dan Spătaru". In zi de sarbatoare, domnul primar Marian Iordache le-a vorbit celor prezenti in Piateta Decebal despre importanta acestei ziele, spunandu-le tuturor, ca, in ciuda vietii grele nu trebuie sa isi piarda increderea in Dumnezeu: ,, Traim o noua aniversare a Zilei Nationale a Romaniei cu sentimentul ca tara noastra, parte a UE trece prin momentele cele mai dificile de la Revolutia romana si pentru ca eforturile cetatenilor si ale clasei politice nu mai sunt in armonie, viata de zi cu zi a romanilor este tot mai grea. Valorile recunoscute ale romanilor: ospitalitatea, blandetea, inteligenta, spiritul de intrajutorare sunt prezente la tot pasul , dar in cele mai multe cazuri se manifesta cu sfiala in fata dezbinarii, rautatii, cruditatii, vulgaritatii si lipsei de initiativa. Este momentul ca noi toti, cetateni si autoritati, sa ne unim cu adevarat si sa aratam Europei si lumii intregi ca romanii sunt capabili, harnici, buni, inteligenti', le-a transmis domnul primar tuturor cetatenilor orasului.

In mijlocul locuitorilor Medgidiei s-au aflat de 1 Decembrie si domnul senator Puiu Hasoti si domnul deputat Mihai Lupu. Acestia si-au exprimat gandurile privind importanta de a simti romaneste, indiferent de locul unde se afla romanii, si au promis ca vor reprezenta in continuare, de cate ori este nevoie si este posibil, interesele comunitatii in capitala.

Dupa alocutiunile autoritatilor locale, parintele protopop a oficiat serviciul religios de comemorare a eroior neamului romanesc si i-a binecuvantat pe toti romanii prezenti la slujba dar si pe cei care nu au fost de fata. Toti cei prezenti in Piateta Decebal au urmarit si au aplaudat, apoi, defilarea unui detasament format din militari ai unitatilor din garnizoana Medgidia: Regimentul 53 Tropaeum Traiani, Batalionul 911 Infanterie Capidava si Batalionul 345 Artilerie ,,Tomis'. Activitatea de Ziua Nationala a Romaniei nu s-a incheiat aici. Fanfara municipala ,,Dan Spataru', condusa de domnul Adrian Dumitrache a pregatit un program artistic dedicat acestei frumoase zile, compus din cantece patriotice cunoscute, invitandu-i pe toti la hora.

Dupa ce au cantat si au dansat, locuitorii Medgidiei au fost invitati, inainte de a de indrepta spre casele lor, sa guste una dintre mancarurile traditionale pe care romanii le servesc - fasole la cazan.

1 decembrie 2011

Comp. Relatii Publice si Presa

Primaria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii