“Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret” marcată şi la Medgidia
“Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret” marcată şi la Medgidia
02 Apr, 2013 20:24
ZIUA de Constanta
1244
Marime text
Ziua de 2 aprilie este considerată marcantă şi este sărbătorită în întreaga Europă, înca din anul 1967, datorită naşterii făuritorului de basme Hans Christian Andersen ( 2 aprilie 1805 – 4 august 1875) , volumele sale de poveşti fiind publicate în ediţii din ce în ce mai numeroase. Poveşti ca “Prinţesa şi mazărea”, “Degeţica”, “Mica sirenă”, “Hainele cele noi ale împăratului”, “Lebedele” sau “Răţuşca cea urâtă”, “Crăiasa zăpezilor”, “Fetiţa cu chibriturile”, au străbătut timpul.
Valoarea şi importanţa acestui scriitor a făcut ca ziua de 2 aprilie, ziua sa de naştere, să fie declarată “Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret”.
Această zi a fost marcată la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuşi" din Medgidia, printr--o acţiune a cadrelor didactice şi studenţilor din cadrul Cercului de Turism al Facultăţii de Ştinţe Economice, Universitatea „Andrei Şaguna” în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia. La iniţiativa şaguniştilor, dar şi cu susţinerea primăriei, s-a putut acorda mult mai multă importanţă lecturii, în decurs de o oră în cadrul şcolii. Studenţii de la Şaguna au devenit copii preţ de o oră şi au citit copiilor din clasa a III –a C, binecunoscuta poveste „ Mica Sirena”.
Incercarea studenţilor de a-i atrage pe cei mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor a avut un real succes , aceştia prezentând un deosebit interes faţă de ora de lectură. Problema lipsei obiceiului lecturii nu s-a regăsit în rândul copiilor din această şcoală , copiii cunoscând foarte bine poveştile lui Hans Cristian Andersen. Datorită interesului manifestat pentru lumea cărţilor, dar şi pentru a îmbunătăţi şi a mări fondul de carte existent, studenţii implicaţi în această acţiune au donat un număr de 200 de cărţi pentru biblioteca şcolii. Aceste acţiuni sunt rare şi lăudabile, dar sperăm ca prin intermediul lor să putem dărui copiilor unele dintre cele mai de preţ lucruri pe care le poate dobândi un om: educaţia şi cultura.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii