Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astazi, 10 noiembrie 2010, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură "Pontus Euxinus" Năvodari , a avut loc lansarea proiectului "INVESTESTE ÎN VIITORUL TĂU", de catre Grupul Scolar "Lazăr Edeleanu" Năvodari

ro

10 Nov, 2010 22:59 1099 Marime text
Prezentarea a fost facuta de catre dl. Director al Liceului Lazar Edeleanu, Ionascu Ionel, fiind prezenti la eveniment atat inspectori scolari, profesori ai liceului, elevi, cat si agentii economici care isi desfasoara activitatea pe raza Orasului Navodari.

Proiectul îsi propune promovarea si dezvoltarea parteneriatului cu agentii economici prin participarea elevilor la stagii de pregătire practică în întreprinderi, în vederea cresterii relevantei rezultatelor practice dobândite de elevii din învătământul profesional si tehnic la locul de muncă si facilitarea tranzitiei de la scoală la viata activă, prin: cresterea abilitătilor practice pentru 180 elevi din învătământul profesional si tehnic pentru a fi mai bine pregătiti pentru piata muncii, cresterea calitătii stagiilor de practică, elaborarea si implementarea de materiale suport, cresterea interesului pentru angajare a absolventilor.

Perioada de implementare a proiectului este 17 luni, începând cu 1 octombrie 2010.

Rezultatele anticipate ale proiectului:180 elevi participanti la instruire-tranzitia de la scoală la viata activă, un parteneriat activ si eficient cu agentii economici locali, materiale suport pentru stagiile de pregătire practică, devoltarea bazei materiale a scolii.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea resurselor Umane 2007-2013 si are o valoare totală de 1.114.298,25 lei, din care 1.092.012,29 lei asistentă financiară nerambursabilă.

" Orasul are depuse mai multe proiecte pe mai multe axe, de la infrastructura si pana la cultura. Astazi vorbim despre un proiect cultural, cam 11 miliarde lei vechi. Sunt bani care vor veni in Orasul Navodari.

Ii multumesc directorului Ionascu, meritul cel mai mare este al dumnealui, beneficiar este Orasul Navodari, elevii orasului, viitorii lucratori.

Stim cu totii ca sistemul national de invatamant nu este conform cu standardele cerute de practica.Toti vor sa se faca psihologi, avocati, economisti, dar mai putini vor sa lucreze in economia reala, noi asta vrem sa facem.

Avem un parteneriat privat, intre Liceul Lazar Edeleanu din Navodari si agentii economici care isi desfasoara activitatea in oras.

Copiii vor face practica in intreprinderile de pe raza orasului Navodari. Piata muncii are nevoie de acele meserii traditionale " , a precizat Primarul Orasului Navodari Matei Nicolae.

# DEPARTAMENT MASS-MEDIA #

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii