Matei trage un semnal de alarmă - persoanele infectate cu HIV-SIDA au nevoie de ajutor!
Matei trage un semnal de alarmă - persoanele infectate cu HIV-SIDA au nevoie de ajutor!Primarul Oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este impresionat de situaţia delicată a bolnavilor infectaţi cu virusul HIV-SIDA, aşa încât a decis să facă tot ce îi stă în putinţă pentru ca aceste persoane să nu rămână fără medicamente. „Nu putem sta cu mâinile încrucişate, fără reacţie, faţă de aceşti oameni condamnaţi o dată, de viaţă, iar acum, a doua oară, de sistemul greşit de sănătate", a declarat Primarul Nicolae Matei.
De altfel, Primarul a primit în audienţă persoane care se confruntă cu această problemă, a discutat cu ele ce poate fi făcut, şi a transmis instituţiilor abilitate adrese cu situaţia lor.
Pe raza oraşului Năvodari locuiesc 44 persoane cu handicap prezentând această boală, majoritatea dintre acestea fiind infectate în anii 1987-1988, din vina exclusivă a sistemului medical românesc din acea perioadă. Pentru aceste persoane, Primarul Nicolae Matei anunţă că face demersuri în atenţia Prefectului Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, pentru a se implica în rezolvarea problemelor tuturor constănţenilor de pe raza judeţului infectaţi cu HIV-SIDA, ca aceste persoane să nu rămână fără medicamente.
Este un semnal de alarmă tras de Primarul Nicolae Matei şi în atenţia Casei de Asigurări de Sănătate: „Vă supunem atenţiei cazul persoanelor infectate cu virusul HIV-SIDA care ne-au solicitat sprijinul în vederea asigurării continuităţii tratamentului medicamentos lunar. Aceste persoane ne-au comunicat faptul că Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa nu mai dispune de fonduri şi din acest motiv nu mai poate asigura tratamentul medicamentos, nici măcar pentru luna în curs. Menţionăm faptul că asigurarea tratamentului lunar pentru aceşti bolnavi este imperios necesară. Specialiştii în domeniu consideră că orice întrerupere a tratamentului va determina ca virusul să aibă timp să-şi câştige rezistenţa, ulterior fiind necesară o altă schemă de terapie, care, de cele mai multe ori, este mai scumpă decât tratamentul derulat până la momentul respectiv. De asemenea, întreruperea definitivă a tratamentului va duce la scăderea drastică a imunităţii persoanei bolnave şi pot apărea infecţii oportuniste care pun în pericol chiar viaţa persoanei. În ceea ce priveşte costul tratamentului, în funcţie de stadiul evoluţiei bolii persoanei, acesta poate ajunge chiar la mii de euro, sumă de care persoanele bolnave nu dispun.Ca atare, vă rugăm să efectuaţi verificări privind această situaţie şi să ne comunicaţi ce soluţii de rezolvare aţi identificat pe termen lung", se arată în adresa semnată de Primarul Nicolae Matei, transmisă în atenţia Preşedintelui Casei de Sănătate.
# DEPARTAMENT MASS- MEDIA #
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp