Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţie la combinatul Fertilchim din Năvodari

ro

29 Mar, 2011 23:46 1381 Marime text

Procurorul de caz a descoperit mai multe documente falsificate la autorizarea gropii de deşeuri periculoase

Procurorul care instrumentează dosarul penal deschis pe numele celor care au autorizat deschiderea unui centru de deseuri industriale pe raza orasului Năvodari, în zona Fertilchim, a descins împreună cu mascații la sediul combinatului. Descinderea a avut loc în baza autorizaţiei de precheziţie nr.83, emisă în data de 29.03.2011.
Procurorul de caz Teodor Niţă a constatat că, pe o suprafaţă de 15 hectare, la o adâncime de 100 de metri, se intenţionează amenajarea unei gropi de gunoi, care, a declarat el, ar crea mari probleme judeţului Constanţa.

De asemenea, au fost descoperite documente care nu par a fi în regulă şi care nu justifică construirea acestui centru de deşeuri industriale. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Năvodari „există suspiciuni că anumite avize ce poartă semnături ale foştilor primari, Tudorel Calapod şi Ion Dobre, sunt falsificate, la fel şi chitanţele prin care au fost încasate anumite sume de bani necesare eliberării documentaţiei în baza căreia a fost demarată respectiva investiţie".
Procurorul Teodor Niță a fost și mai tranșant în privința situației: "Investitorul a obținut acordul de mediu în baza unor acte falsificate. Există trei acte care au stat la baza documentației de mediu, după cum urmează: 714, 715 și 716. Documentul 715 din august 2004 este semnat de fostul primar Ion Dobre, restul de fostul primar Tudorel Calapod. Ori, la acea dată Ion Dobre nu mai era nici primar. Așadar, am găsit o sumedenie de acte interesante, motiv pentru care voi chema la audieri funcționarii Agenției de Mediu București", a spus procurorul de caz.
Verificările și descoperirile procurorului de caz arată, așadar, că primarul Nicolae Matei a avut dreptate când s-a referit la investiția italienilor ca fiind o mare ilegalitate, pe lângă faptul că ar polua atât Oraşul Năvodari care se pregăteşte să devină staţiune turistică de interes naţional, dar şi întreg judeţul, litoralul, Marea Neagră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii