Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Navodari Comunicat de presa - 15.06.2010

ro

15 Jun, 2010 22:34 1160 Marime text

scaun_rotile.jpgÎn evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari figurează 102 persoane cu handicap fizic, dintre care: cu handicap grav - 17,64%, cu handicap accentuat - 16,66% şi cu handicap mediu - 65,68%. La acestea se adaugă şi persoanele în vârstă care, afectate de multiplele boli ale bătrâneţii, se confruntă cu probleme privind deplasarea sau chiar sunt imobilizate la pat.

Sistemul public prin Casa de Asigurări de Sănătate finanţează un scaun rulant doar pentru una din trei persoane care ar avea nevoie de astfel de echipamente. Restul de două treimi dintre persoanele cu probleme motorii trebuie să îşi facă singure rost de astfel de echipamente, în condiţiile în care costul scaunelor rulante/cârjelor este destul de ridicat, iar veniturile persoanelor sunt reduse. Datorită acestui fapt, în multe situaţii, aceste persoane sunt obligate să rămână imobilizate la pat.

Direcţia de Asistenţă Socială Năvodari a primit în cursul lunii mai 2010 o donaţie în scop caritabil din partea organizaţiei PHARMACIE HUMANITAIRE INTERNATIONALE FRANTA reprezentată de domnul Alain BERHON, prin intermediul domnului George Dogărescu, constând în: scaune cu rotile (fotoliu, pliabil si tip wc), cadre ajutătoare (fix/pliabil) şi cârje.

Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Năvodari s-au deplasat la domiciliul persoanelor în dificultate pentru a evalua nevoile acestora şi, ulterior, în funcţie de acestea, au distribuit echipamentele medicale primite din donaţie.

Le mulţumim pe această cale donatorilor şi totodată îi rugăm pe cei care au posibilitatea să sprijine activitatea pe care o desfăşurăm şi să ajute, în acest fel, persoanele defavorizate social.

Aceste bunuri reprezintă un sprijin real pentru persoanele cu probleme de locomoţie, ajutându-i să se deplaseze, dar cel mai important, să se integreze în societate.

DEPARTAMENT MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii